Peste 200 de participanţi la Crosul Olimpic

Peste 200 de participanţi la Crosul Olimpic

1
DISTRIBUIȚI
cross01_resize
Crosul Olimpic de la Timişoara, ajuns la a IX-a ediţie, a reunit peste 200 de participanţi. Ca de obicei, câştigătorii au fost atleţii legitimaţi la cluburile din judeţ. Crosul Olimpic a fost ultima manifestare din cadrul Săptămânii Olimpice organizate de Academia Olimpică Română, filiala Timiş.
crosului s-a dat la ora 10, iar timişorenii au pornit la alergat pe Bulevardul Republicii, apoi pe Calea Circumvalaţiunii, au ajuns la sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti, au continuat cursa pe strada Oituz până la Punctele Cardinale, au trecut pin dreptul Hotelului Continental, pentru a ajunge apoi la finish în faţă la Modex. Deşi programul crosului era de două ore teoretic, atleţii au parcurs distanţa într-un tmp foarte scurt, astfel că premierea de la cros a avut loc mai devreme decât era programată. Maria Olaru a spus că dacă nu ar fi fost şi Skirt Bike organizat tot duminică dimineaţa, probabil ar fi fost mai mulţi participanţi la Crosul Olimpic.„Având în vedere vremea şi faptul că ne aşteptam să plouă, mă bucur că a ieşit aşa, dar este loc şi de mai bine.


Scopul este să ieşim afară din casă, a venit vară, chiar dacă vremea este aşa cum este, am vrut să fructificăm timpul într-un mod pozitiv şi sănătos. Noi estimăm că am avut 200 de participanţi. Dacă nu exista şi at eveniment în paralel, probabil ar fi fost mai mulţi . Acolo e cu biciclete şi e mai uşor”, a precizat fosta campioană Maria Olaru.
La masculin, câştigătorul a fost Raymond Gulyas legitimat la CS Universtatea, cel care săptămâna trecută s-a întors cu două clasări pe podium de la prima etapă a Campionatelor Naţionale de Atletism. El a fost urmat de Sorin Mîneran şi Constantin Mîneran. Gulyas a fost mulţumit ca de data aceasta a fost oprită şi circulaţia autovechiculelor pe traseul Crosului. „Traseul a fost foarte bun, ținând cont că, de când particip la acest cros, a fost pentru prima dată când s-a și oprit circulația. Prin acest concurs m-am pregătit pentru viitoarele competiții. Săptămâna viitoare voi fi prezent la București, pentru Campionatele Internaționale ale României”, a precizat Raymond Gulyas. La feminin a sosit prima Denisa Lighezan, o sportivă de doar 14 ani de la CSŞ Lugoj, urmată de Rebeca Rus şi Nicoleta Gherghinescu. Primii clasaţi au primit diplome, tricouri şi obiecite promoţionale, iar primii şase au beneficiat de vouchere de cumpărături.

1 COMENTARIU

  1. In primul rind, o problema de fond. Chiar daca participarea nu ar trebui sa fie motivata de medalii, faptul ca sportivi de performanta activi concureaza cu oameni care nu au practicat niciodata atletismul, nu e de natura sa adune un nr mare de interesati.
    In al doilea rind, mediatizarea (cel putin in mediul virtual) a fost quasinexistenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.