Primul material al trupei Shadowbox, lansat de casa de discuri timişoreană Moon...

Primul material al trupei Shadowbox, lansat de casa de discuri timişoreană Moon Drop Records

0
DISTRIBUIȚI

shadowbox

Label-ul local Moon Drop Records lansează primul EP Shadowbox semnat „The Hidden Elements”. Shadowbox este o trupă live formată în Bucureşti, în anul 2012, care reuneşte în componenţa sa trei regiuni ale ţării – Constanţa, Bucureşti şi Cluj. Fiecare regiune vine şi cu background-ul muzical specific, influenţele de metal, hip hop şi dub pun umărul la crearea unui sound eclectic. Shadowbox este formată din Mihai Iordache (Protest Urban), Silviu Badea (CLNK/ Contorsionist), Răzvan Ristea (Luna Amară), Rareş Bartoş (Narkoma şi Deviant) şi Codin Orăşeanu (LowFreq). „Câţi oameni, atâtea influenţe” ar putea fi cu uşurinţă sloganul trupei. Shadowbox este o trupă matură care combină într-un mod fin tobele acustice cu tobe electronice, bass-ul cald cu synthuri joase şi sub başi electronici, iar peste aceste elemente întâlnim linii melodice şi efecte care dau fiecărei piese o atmosferă cinematică şi unică.


Din această combinaţie de elemente s-a născut un stil care conduce urechea către Grime, Dub şi Hip Hop, accentul căzînd întotdeauna pe tobe şi bass.

Primul EP al trupei se numește ”The Hidden Elements” și face referire atât la numele trupei, cât și la materialul discografic de pe disc. E vorba de patru piese, diverse ca și structură muzicală și influențe, dar care, împreună, definesc stilul abordat de trupă – de la hip hop și grime, la dub și electro. EP-ul conține două piese, deja existente pe soundcloud-ul trupei, în colaborare cu artistul de hip hop Chimie, piesele ”Shotta” și ”Întoarsa”, și, încă două piese noi, ”Overcome” și ”Slappin’ it”, pentru cea din urmă pregătindu-se deja un videoclip. Toate piesele sunt produse de Shadowbox în colaborare cu John Puzzle, mixate și masterizate de John Puzzle la Melo Boulevard Studios. Coperta este realizată de Koma (Koma Studio), iar fotografiile sunt făcute de Daniel Dinu (Concert Photography).

După lansarea materialului de la Bucureşti, timişorenii îi pot vedea „la treabă“ pe cei de la Shadowbox sâmbătă, 29 iunie, în cadrul evenimentului Moon Shine Party, care va avea loc la poligonul de lângă Giarmata Vii.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.