Adelina Pastor, locul întâi la probele de 400 şi 200 de metri...

Adelina Pastor, locul întâi la probele de 400 şi 200 de metri plat la etapa a treia a Campionatelor Naţionale

0
DISTRIBUIȚI

adelina.pastor

Timişoreanca Adelina Pastor s-a clasat prima la probele de 400, respectiv 200 de metri plat la etapa a treia a Campionatelor Naţionale de Seniori, Tineret şi Juniori 1, desfăşurată în acest sfârşit de săptămână la Bucureşti, pe Stadionul „Lia Manoliu”. Atleta nu a reuşit însă nici de data aceasta să atingă baremul la proba de 400 de metri pentru Campionatele Mondiale de Seniori de la Moscova din august.

Adelina Pastor s-a impus în proba de 400 de metri de ieri cu un timp de 52,67 de secunde, departe de baremul de 52,35 impus pentru calificarea la Campionatul Mondial ce va începe în capitala Rusiei în 10 august. Alergătoarea antrenată de Ioan Damaschin mai are şansa să facă baremul săptămâna viitoare, la Balcaniada de Seniori de la Stara Zagora, din Bulgaria. La Campionatele Naţionale, a fost suficient pentru primul loc. La distanţă, cu 53,19, pe locul doi s-a clasat Alina Panaite de la Steaua Bucureşti, iar pe locul trei a fost Sanda Belgyna de la Cluj-Napoca, colega de ştafetă a Adelinei, care a ascos un timp de 54,15. La 400 de metri au mai participat două sportive din Timişoara, legitimate la LPS Banatul. Livia Cristurean şi Delia Irimia s-au clasat pe locurile 6, respectiv 7. Pastor a fost prima şi la proba de 200 de metri, desfăşurată duminică dimineaţa.


Timişoreanca a alergat distanţa în 24,29 de secunde şi a fost urmată de Simina Rizea de la CSU Piteşti, cu 25,19, şi Andrea Grecu de la Steaua Bucureşti, cu 25,50. La această probă Livia Cristurean s-a clasat pe locul 7, iar altă timişoreancă, Cristina Bălan, a  fost a opta.

În celelalte probe desfăşurate sâmbătă, un loc doi a fost obţinut de Andrei Bărbuţ de la LPS Banatul în proba de 3000 de metri obstacole, dar la această probă au fost doar doi participanţi, iar câştigătorul a fost Ionuţ David de la CS Târgovişte. Alberto Gheorghe de la acelaşi liceu, a terminat pe locul 8 proba de 400 de metri masculină, cu un timp de 50,28 de secunde. Câştigătorul a fost Tiberiu Băneaşu de la CSM Bucureşti, iar pe locurile 15 şi 16 s-au clasat alţi doi sportivi de la LPS Banatul, Ilie Brancu şi Nicolae Jurjiu. Tot de la LPS Banatul, Ionuţ Irimia a fost al cincilea la proba de 1.500 de metri, cu 4:22:59 de minute, probă în care a terminat ultimul, iar învingătorul a fost Ioan Zaizan de la Ştiinţa Bacău.

Acelaşi alergător s-a clasat astăzi pe locul 8 în proba de 5.000 de metri cu un timp de 16:18:80 de minute  într-o probă câştigată de Andrei Ştefana de la CM Craiova. Ziua de astăzi a adus un loc doi în proba de 800 de metri masculin, prin Adrian Cucu, care a alergat distanţa în 2:02:98 de minute, la 2 secunde de învingătorul Cornel Glişca de la CSM Slatina. În proba similară destinată fetelor, Delia Irimia şi Cristina Bălan au ocupat ultimele locuri, patru, respctiv cinci, iar învingătoarea a fost Claudia Bobocea de la Farul Constanţa. La proba de 200 de metri masculin au concurat trei timişoreni. Albeto Gheorghe a alergat distanţa în 23,49 de secunde şi a fost al şaptelea în prima serie, Nicolae Jurjiu, în 24,22 secunde şi a fost al şaptelea in seria a treia, iar Ilie Brancu a fost descalificat. Învingătorul probei a fost Doru Teofilescu de la Olimpia Bucureşti, cu un timp de 21,92 de secunde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.