Bătaie pe locurile de la Universitatea de Medicină. Vezi care sunt cele...

Bătaie pe locurile de la Universitatea de Medicină. Vezi care sunt cele mai râvnite facultăţi timişorene

0
DISTRIBUIȚI

umft 2006

Concurenţă extrem de mare pentru ocuparea unui loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. 2.415 absolvenţi de liceu „se bat” pe 958 de locuri, dintre care doar 415 sunt la buget. Pentru a putea fi admişi, candidaţii mai trebuie să treacă peste un hop, concursul de admitere care are loc mâine. Cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Medicină, unde la specializarea Medicină s-au înscris 958 de liceeni pe 410 locuri, la Facultatea de Medicină Dentară 364 de candidaţi „se bat” pe 100 de locuri, iar la Facultatea de Farmacie, 280 de absolvenţi de liceu s-au înscris pe 95 de locuri.

La Universitatea Politehnica din Timişoara, înscrierile au fost finalizate vineri, însă în această săptămână, candidaţii susţin concursul de admitere. Viorel Şerban, rectorul instituţiei, ne-a declarat că 3.330 de absolvenţi de liceu s-au înscris pe 2.200 de locuri bugetate, iar în acest an există un interes mult mai mare pentru domeniul ingineresc. „Ieri şi astăzi au avut loc examenele de admitere. De exemplu, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare sunt 1.000 de candidaţi pe 500 de locuri care au susţinut astăzi un examen la Matematică, este o luptă pe viaţă şi pe moarte.


Cred că vom stabili şi un record mondial, avem un candidat care şi-a depus dosarul la zece domenii din cadrul Universităţii Politehnica, ca să fie sigur că intră la universitatea noastră”, ne-a spus rectorul Universităţii Politehnica. Printre cele mai căutate domenii din cadrul universităţii se numără Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, unde se bat patru pe un loc, la Cadastru sunt 2,8 pe un loc, iar la Specializarea de Autovehicule Rutiere sunt 2,7 candidaţi pe un loc.

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara este şi în acest an cea mai râvnită de către absolvenţii de liceu care au promovat examenul de Bacalaureat. Peste 1.000 de candidaţi s-au înscris pe 483 de locuri bugetate, la FEAA, dar şi Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării sau Facultatea de Drept sunt printre cele mai căutate. Până ieri, la Universitatea de Vest s-au înscris 4.300 de candidaţi pe 2000 de locuri bugetate şi 3.500 de locuri cu taxă, iar în această săptămână viitorii studenţi susţin concursul de admitere. Ultima zi de înscrieri la Universitatea de Vest este vineri.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului s-au înscris peste 500 de candidaţi pe 950 de locuri, dintre care 452 la buget. Printre cele mai căutate facultăţi se numără Silvicultura, unde se bat 40 de candidaţi pe 38 de locuri bugetate sau Medicina Veterinară, unde s-au înscris 164 de absolvenţi de liceu pe 97 de locuri fără taxă. Înscrierile la facultate se încheie luni, la ora 14:00, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului fiind singura universitate din Timişoara la care nu se dă concurs de admitere, ci se intră doar pe bază de dosar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.