Victoria ACS Poli cu Dinamo a readus atmosfera incendiară pe „Dan Păltinişanu”....

Victoria ACS Poli cu Dinamo a readus atmosfera incendiară pe „Dan Păltinişanu”. Imaginile bucuriei GALERIE FOTO

9
DISTRIBUIȚI
POLI DINAMO LA FINAL15_resize
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

ACS Poli a produs surpriza în primul meci al etapei inaugurale a Ligii I, chiar dacă puţini le dădeau o şansă contra „câinilor roşii”. Timişorenii au învins cu 2-0 pe Dinamo Bucureşti prin reuşitele lui Szekely şi Bărbuţ, care au ridicat publicul în picioare pe „Dan Păltinişanu”. Peste 15.000 de suporteri au venit să asiste la revenirea Timişoarei în prima  ligă şi nu au greşit, deoarece elevii lui Velcea s-au comportat foarte bine. Golurile celor de la ACS Poli i-au făcut pe suporteri să scandeze ca în vremurile bune „Poli, Poli” chiar dacă vechea galerie s-a ţinut de promisiune şi nu a venit să susţină echipa în alb-negru.

Promovarea lui ACS Poli în prima ligă a readus ataşamentul oamenilor din oraş pentru echipă. Stadionul „Dan Păltinişanu” a răsunat din nou de glasurile timişorenilor, veniţi în număr de peste 15.000 la meciul cu Dinamo. Publicul a cântat pentru echipă cântecele din vremea Politehnicii alb-violete compuse pentru rivalii de moarte de la Dinamo, iar după al doilea gol a făcut şi valurile din tribună mult-visate de primarul Nicolae Robu.

Tinerii Timişoarei, Cristian Bărbuţ şi Răzvan Trandu, au început în forţă meciul, dar alb-negrii au irosit ocazii importante în prima repriză, între care şi un penalti în minutul 29. În primul minut, ACS Poli a beneficiat de un corner, bătut de Răzvan Trandu, mingea a ajuns la Alin Şeroni, debutant în prima ligă, care a trimis cu capul puţin pe lângă poarta lui Naumovski. A urmat o altă ocazie nefructificată de Bărbuţ, iar în minutul 29, Szalbocs Szekely a fost faultat în careu. Penaltiul a fost bătut de Trandu, care a trimis mult peste poartă. Szekely însă a fost omul reprizei. În minutul 40, acelaşi Bărbuţ a trimis balonul la Şeroni, care i-a pasat lui Szekely, care a trimis cu capul în plasa porţii „câinilor roşii” pentru scorul de 1-0 la pauză.

În repriza a doua, Gigi Mulţescu l-a trimis în teren şi pe Dorinel Rotariu şi Elton da Silva. Meciul a continuat să curgă în favoarea Timişoarei, care a majorat diferenţa prin neobositul Cristian Bărbuţ, care în minutul 65 a marcat după o cursă nebună de 70 de metri. A doua reuşită marca celui poreclit „Noul Torje” a dat foc atmosferei de pe „Dan Păltinişanu”. Publicul a început să cânte „Poli, Poli”, să scandeze împotriva dinamoviştilor, iar peste alte câteva minute oamenii au început să facă valuri, ca în vremurile bune. Dinamoviştii nu au oferit o replică pe măsură, deşi porneau ca favoriţi la pariuri înainte de acest joc. ACS Poli a câştigat trei puncte şi, foarte important, a recâştigat publicul Timişoarei.

ACS Poli Timişoara: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Şeroni, Marovic – Bărbuţ, Petre (căpitan) (min 64 Poparadu), Trandu, Nicola  (min 68 Nanu)– Boldea, Szekely (min 85 Ruiz)

Dinamo Bucureşti: Naumovski – Rus, Luchin (căpitan), Asanovic, Filip (min 72 Collins), Matei, Boubacar (pauză Elton), Lazăr (pauză Rotariu), Curtean, Thomas, Dănciulescu.

După meci, ambii antrenori au făcut declarații în legătură cu evoluția echipelor.


„Nu mi-am făcut decât datoria de antrenor şi am transmis acestui grup că merită să joace în Liga I. Astăzi pe teren am avut o echipă foarte bine organizată, au respectat cu strictețe ce le-am transmis şi spiritul Timișoarei a reînviat şi în trbiune. A fost o susţinere etxraordinară de fantastică şi au împins jucătorii către primele 3 puncte din Liga I. Mai avem multe de spus şi arătat ca fotbalişti, trebuie să vedem cum ne organizăm, pentru că acest campionat este lung şi mai începe şi Cupa României, un obiectiv îndrăzneţ pentru mine”, a spus antrenorul timișorenilor.

Velcea a insistat și asupra jucătorului care a adus cel de-al doilea gol al Timișoarei. “Mă bucur că Bărbuţ a reuşit, este un jucător din Centrul de Copii şi Juniori al Timişoarei. Îl cunosc de la 14 ani şi am parcurs toate etapele cu el de la promovare Astăzi am arătat că am făcut corect ceea ce am făcut şi îl felicit pentru evoluţia din această seară. Mai are mult de arătat în fotbal şi după cum se pregăteşte, într-un an doi, va fi un alt Băbuţ. Am avut o discuţie de două minute după meci, generală. Astăzi Trandu nu a reuşit să transforme penaltiul, dar a reuşit să transforme altele în Liga a II-a pentru a ajunge aici. Sunt mulţumit de Ruiz, atât cât a putut arăta în 10 minute. Am încredere în potenţialul lui, vine totuşi dintr-o ţară foarte îndepărtată, sunt multe diferenţe, sunt multe neadaptări şi din punct de vedere al limbii. Szekely are acest salt datorită continuităţii şi a biciului pe care îl are la spate de la mine. Dacă îl las, se va stinge. Cred că a înţeles foarte bine şi a aplicat tot ce i-am zis, inclusiv să se mute din Complexul Studenţesc”, a încheiat, mai în glumă, mai în serios, Velcea, adăugând că  “noi avem un obiectiv bun, Dinamo are unul interpretabil”.

Gigi Mulţescu, tehnicianul „câinilor roșii” a făcut o analiză a jocului slab a echipei sale. „Surpriza cea mai mare este din partea noastră, fără prospeţime, decizie, fără claritate în momentele decisive şi în atac şi apărare. Formaţia gazdă a fost harnică, agresivă, cu jucători care te pasează dacă nu eşti în regulă. Am primit un gol ca la şcoală, am făcut greşeli impardonabile în apărare. Repriza a doua am început mai bine. Este o supărare şi în acelaşi timp sunt lucruri care trebuie rezolvate. Jucătorii n-au avut prospeţime şi de aici au plecat foarte multe. Toată echipa a funcţionat la Timişoara foarte bine”.

9 COMENTARII

 1. Bravo Poli!
  Superbă galerie, tot stadionul.

  PS: Anda, au fost peste 25.000 de spectatori la meci nu 15.000 cum scrii tu in articol şi nici 10.000 cum scriu cei din bucureşti; tribunele I şi II pline, plus destui suporteri şi în peluze.

 2. „pe orice stadion” „oriunde vei juca voi fi galeria ta…” unde sunteti acum? aveti doar gura mare, degeaba copiati voi ce se intampla afara la alte echipe.
  N-am nimic, am inteles atitudinea voastra, dar calcati un pic pe orgoliu si veniti pentru jucatorii din teren, nu pentru Robu.
  Asteptam CVUCS la urmatoarele meciuri!

 3. rugam copii de la noua galerie acs recas sa nu mai foloseasca abuziv numele de commando..sau vom fi nevoiti sa intervenim sa dizolvam acest microb! IN TIMISOARA DOAR SS POLI

 4. CARE 15000 DE SPECTATORI POATE PESTE 25000 ,UNII ZIARISTI NU STIU SA APRECIEZE ,SAU NU VREA SA VADA REALITATEA DIN, TRBUNA REFERITOR LA NUMARUL SPECTATORILOR. STIMA OAMENILOR CARE AU SUSTINUT ECHIPA DE PE STADION ! HAI POLI ! HAI TIMISOARA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.