În ce condiții ar putea să joace rugbyștii timișoreni în play-off pe...

În ce condiții ar putea să joace rugbyștii timișoreni în play-off pe stadionul „Dan Păltinișanu”

1
DISTRIBUIȚI

antrenamente pe dan paltinisoanu03_resize

RCM Timişoara a dorit să dispute cele trei meciuri din play-off pe Stadionul „Dan Păltinişanu”, dar s-a lovit de un refuz al proprietarului arenei, Consiliul Judeţean Timiş (CJT). Lucrurile însă s-ar putea schimba în bine pentru rugbyștii timișoreni.

Titu Bojin, președintele CJT, a explicat, pentru PRESSALERT.ro, că a refuzat solicitarea echipei de rugby deoarece gazonul de pe „Dan Păltinişanu” nu este suficient de rezistent. „Gazonul de pe stadion nu poate face faţă şi la meciuri de fotbal, şi la meciuri de rugby. Dacă îi lasăm pe cei de la rugby, pot face gazonul praf. Astăzi mă voi mai gândi la această problemă, dacă să le dau sau nu aprobarea, nu pentru că m-ați sunat dumnevoastră, ci pentru că nu am mai avut până acum la Timişoara meciuri din play-off pe stadionul «Dan Păltinişanu».


Rămâne de văzut cum îşi pot asuma şi cei de la rugby responsabilitatea dacă se deteriorează gazonul, pentru că acest lucru este foarte posibil, mai ales dacă prind o zi ploioasă”, a declarat Bojin.

În conferinţa de presă dinaintea meciului de mâine cu Farul Constanţa, cei de la RCM Timişoara au comunicat răspunsul primit de la CJT la solicitarea de a juca pe „Dan Păltinişanu”. „Vă comunicăm că solicitarea dumneavoastră nu poate fi soluţionată favorabil, întrucât în prezent campionatul de fotbal al Ligii I este în plină desfăşurare, iar în perioada solicitată de dumneavoastră echipa de fotbal ACS Poli Timişoara desfăşoară activitate sportivă şi dispută meciuri oficiale pe stadionul «Dan Păltinişanu»”, se arată în răspunsul formulat de autorităţile judeţene. RCM Timişoara joacă pe Stadionul „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ, o arena intabulată ca teren agricol în proprietatea Primăriei Timișoara, fapt pentru care cei de la club spun că nu pot aduce îmbunătăţiri. Clubul galben-albastru a vrut să se mute pe Stadionul CFR, unde s-au şi început reparaţii. Condiţia pentru ca investiţia celor de la rugby să continue era ca Stadionul CFR să treacă în proprietatea Primăriei, deoarece acum aparţine de Regionala CFR. Acest lucru nu s-a întâmplat şi planul legat de stadionul de la Gara Mare a fost abandonat pentru moment. Deocamdată, mâine RCM Timişoara va juca primul meci din play-off de la ora 10.00 contra Farului Constanţa pe Stadionul „Gheorghe Răşcanu” din Ronaţ.

1 COMENTARIU

  1. Primul politician care va rezolva aceasta problema a stadionului pentru echipa de rugby din Timisoara, care este si campioana Romaniei, va castiga un capital de imagine masiv, intrucat se asociaza, pe langa onoare si respect, specifice rugbyului si cu performanta facuta de o echipa timisoreana.Sa vedem care este mai inteligent. Pana acum Titu Bojin pare mai avansat, desi cand te uiti la el nu prea ai zice, insa aparentele pot insela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.