Pionierii muzicii ambientale din România, Thy Veils, au videoclip live. Află ce...

Pionierii muzicii ambientale din România, Thy Veils, au videoclip live. Află ce pregătesc

2
DISTRIBUIȚI

Thy Veils - Embrace - live video 2

Trupa timişoreană Thy Veils a lansat recent un videoclip live al piesei „Embrace”, filmat în cadrul concertului susţinut în clubul Daos şi se pregăteşte de un nou material de studio.

Faţă de versiunea de album a piesei Embrace, noua variantă prezintă un aranjament nou, îmbunătăţit de prezenţa vocii (Manuela Marchiş), alături de trompetă (Petre Ionuţescu), chitară (Vlad Sturdza) şi tobe (Radu Pieloiu). Piesa „Embrace” în versiune live poate fi descărcată gratuit de pe situl http://thyveils.bandcamp.com. În prezent Thy Veils se pregăteşte de lansarea noului material de studio, noile piese fiind programate să apară în două părţi, în luna octombrie a acestui an şi în prima lună a anului viitor. Albumul, surprinde evoluţia trupei Thy Veils spre o formulă complexă, care cuprinde în abundenţă voci, instrumente de suflat, chitară, instrumente tradiţionale cu corzi, tobe, percuţii şi ritmuri electronice.


Albumul este înregistrat în studiourile DStudioPro şi Consonance Studio din Timişoara.

Thy Veils este un proiect ce a devenit nume, un concept ajuns stil, o meditaţie minimalistă şi complexă. Născută din realitatea finalului de mileniu trecut, crescută cu mijloace de expresie şi comunicare digitale, arta Thy Veils vorbeşte, printr-o viziune închegată, despre explorare, despre experiment, despre căutare, adică despre sfera nedefinitului, a mişcării, a cuantelor. Fondat ca proiect de studio în 1995 de către Daniel Dorobanţu, Thy Veils devine nume pionier în muzica de ambient din România. Până în 2008, sunt produse 4 albume de studio, un disc DVD cu eseuri video-ambient non-narative, colaborări cu alţi artişti, precum şi muzică pentru film. Peste doi ani, melomanii au avut parte de un nou album, îmbibat de spiritul nipon, trădând grija pentru detaliu, rafinarea inspiraţiei şi-un tuseu lesne explicabil prin experienţele avute de Daniel cu un an înainte, la Kyoto. De-a lungul timpului, Daniel Dorobanţu a semnat muzica pentru dans contemporan în colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), care a fost semnalată în New York Times şi a realizat instalaţia intermedială “Memories of Now“, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Viena, alături de artista austriacă Michaela Konrad,  care a fost prezentată pentru prima dată în Ars Electronica Center din Linz, o adevărată catedrală a artei electronice contemporane.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.