De ce ar putea fi desființată maternitatea „Odobescu”

De ce ar putea fi desființată maternitatea „Odobescu”

0
DISTRIBUIȚI

maternitatea odobescu-14065

Proiectele pentru noi clinici în Timișoara sunt printre cele mai discutate de autoritățiloe locale, iar cel pentru realizarea unei noi maternități atrage cu atât mai multă atenție. „Maternitatea «Odobescu» nu s-ar mai justifica după realizarea noii maternităţi a oraşului”, este de părere Florin Bîrsăşteanu, directorul medical al Spitalului Judeţean Timişoara, şi cel care a venit cu ideea ca oraşul de pe Bega să aibă o maternitate nouă. Florin Bîrsăşteanu ne-a declarat că are promisiuni din partea preşedintelui CJ Timiş, Titu Bojin, că în cazul în care se va împrumuta cu 200 de milioane de lei, va începe construcţia noii clinici. Directorul medical al Spitalului Judeţean din Timişoara spune că şi fostul preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, i-a promis că oraşul de pe Bega va avea o maternitate nouă, dar nu s-a ţinut de promisiune, aşa cum prezenta PRESSALERT.ro într-un material, dar de această dată se va „ţine de capul lui Titu Bojin pentru ca proiectul să nu rămână la stadiul de promisiune”.

Florin Bîrsăşteanu a realizat în urmă cu câţiva ani un prestudiu de fezabilitate al noii maternităţi a oraşului, care ar urma să fie construită în spatele Spitalului Judeţean, chiar în locul parcării de la Ortopedie.


„Am deja schiţe arhitecturale, practic parcarea ar trebui să fie la S2, iar la subsolul 1 să vină Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru că e impropriu unde se află acum şi nu mai are potenţial de dezvoltare”, explică medicul. Acesta a adăugat că în cazul în care proiectul va fi dus la bun sfârşit nu înţelege de ce să existe două maternităţi de stat în Timişoara, în condiţiile în care oricum mai există şi două private. „În momentul în care se realizează o maternitate nouă, nu mai văd rostul maternităţii «Odobescu». Şi aşa este cu probleme de spaţiu locativ. Fostul primar Ciuhandu a fost de acord să defiinţăm maternitatea Spitalului Municipal şi chiar era dispus să finanţeze noul proiect, dacă Spitalul Municipal primea câteva saloane în noua maternitate”, a precizat Florin Bîrsăşteanu.

Directorul medical al Spitalului Judeţean estimează că realizarea maternităţii oraşului s-ar ridica la suma de 20 – 30 de milioane de euro şi va avea în jur de 200 de paturi. Vă reamintim că Maternitatea „Bega”, care aparţine de Spitalul Judeţean, funcţionează într-o clădire veche, improprie, iar clădirea în care se află Maternitatea „Odobescu”, care ţine de Spitalul Municipal, este retrocedată. Primăria Timişoara plăteşte o chirie lunară de 4.500 de euro Fundaţiei Caritatea.

Foto: renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.