Teatrul German duce „Titus Andronicus” la festivalul de teatru de la Gheorghieni

Teatrul German duce „Titus Andronicus” la festivalul de teatru de la Gheorghieni

0
DISTRIBUIȚI

titus andronicus

Teatrul german din Timişoara a fost invitat la cea de-a zecea ediţie a festivalului de teatru de la Gheorghieni, care se desfăşoară între 27 septembrie şi 6 octombrie, şi găzduieşte în acest an 11 spectacole din România. În cadrul Colocviului Teatrelor Minorităţilor Naţionale, teatrul timişorean participă cu spectacolul „Titus Andronicus” de William Skakespeare, în regia lui Brian Michaels şi scenografia Ioanei Popescu, care este programat pentru seara zilei de 3 octombrie.

Piesa, inspirată dintr-un subiect istoric, are ca motiv central întoarcerea generalului Titus Andronicus din războiul împotriva goţilor, după care împlineşte tradiţia şi îl sacrifică pe fiul cel mai mare al Tamorei, regina goţilor, atrăgând asupra sa ura acesteia.


Intriga piesei se complică iar Tamora, ajunsă noua împărăteasă a Romei, plănuieşte răzbunarea împotriva familiei lui Andronicus. Realizând că nu sunt victime ale destinului, apropiaţii acestuia plănuiesc o ripostă de o brutalitate monstruoasă. Spectacolul are o distribuţie de excepţie, cu talentaţi actori ai teatrului german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.