Coolio, muzicianul bucătar care crede că toată lumea are nevoie de un...

Coolio, muzicianul bucătar care crede că toată lumea are nevoie de un pistol. Ce spune despre reţelele de socializare

1
DISTRIBUIȚI

coolio01_resize

Americanul Artis Leon Ivey Jr., celebrul creator al hitului Gangstas Paradise, a susţinut aseară un concert în premieră în oraşul nostru, la Heaven, hiturile americanului binecunoscut în lumea întreagă drept Coolio care a câştigat şi un premiu Grammy fiind pe placul celor prezenţi.

Înaintea concertului, muzicianul american care a vândute peste 17 milioane de discuri a ţinut neapărat să facă o sesiune de shopping la Mall. În ceea ce priveşte muzica actuală, Coolio crede că din cauza faptului că oamenii sunt tot mai puţin pretenţioşi, aceasta a devenit tot mai stupidă. „Industria muzicală din zilele noastre nu pune accent pe talent, totul e despre marketing,. Eu am crescut cu Motown, cu muzica anilor 60, 70 şi 80, de acolo am influenţe.  Astăzi dacă ai o piesă de tot rahatul şi îi faci un viceoclip catchy, ai succes. Tinerii nu mai au cultură, au un vocabular limitat. Aud câteva fraze ce le plac, şi aşa se naşte un hit“, spune el.

Deşi a câştigat în trecut un premiu Grammy, muzicianul crede că nici aceste distincţii nu mai reprezintă nimic în zilele noastre. „Mai demult Grammy-ul era un prestigiu, ştiai că muzica ta era bună, dacă primeai un Grammy. Astăzi, oameni de tot rahatul au câştigat Grammy-uri. Poţi cumpăra unul, dacă vrei şi ai destui bani să investeşti. Anul ăsta e nominalizat la Grammy, ASAP Rocky, vă daţi seama unde am ajuns?  Prin 2002 Nas a avut o melodie nominalizată la Grammy, cu piesa I can. Şi a câştigat un alt gunoi de piesă. De atunci nu mă prea mai uit la chestiile astea“, spune el.

Aflat la Timişoara alături de echipa sa, formată dintr-un verişor şi un nepot, Coolio a dezvăluit faptul că în viitorul apropiat se pregăteşte de lansarea mai multor proiecte muzicale. „Vrem să scoatem melodii bune, punem accentul pe calitate nu pe cantitate. Vom scoate piese timeless, care vor fi ascultate şi peste 20 de ani. Avem un nou single, FirstClass sub numele de Goast“, a dezvăluit artistul.

Pe lângă muzică, Coolio e cunoscut şi pentru abilităţile sale de bucătar.


Dealtfel acum patru ani a lansat cartea Cookin’ With Coolio care i-a adus titlul în New York Times de cel mai bine vîndut autor. „Îmi place sî gătesc. Gătitul e ca pictura, ca şi muzica, ca şi abilitatea de a construi o maşină. Creezi ceva, îţi pui la treabă imaginaţia. Faci ceva din nimic. Recent am avut o sesiune de cooking cu nişte studenţi iar rezultatul care se vede pe Youtube, e fabulos. Pot veni în bucătăria ta şi să-ţi fac o mâncare extraordinară din ingrediente la care tu nu te-ai fi gândit să le foloseşti“, a adăugat el.

Artistul consideră că telefoanele mobile şi „social media“ îndepărtează oamenii şi îi face să fie mai proşti. „Azi, nimănui nu îi mai pasă de  politică. Nici de problemele sociale. Toată lumea e dependentă de ceea ce vede pe Youtube. Tinerii sunt focusaţi aiurea. Cele mai bune melodii din istorie au fost cele care vorbeau despre viaţa de zi cu zi. Acum, melodiile sunt despre << I love bad bitches, that’s my fucking problem>> (n.n. – una din melodiile artistului american ASAP Rocky). Ai 30 de oameni la un loc oriunde şi nimeni nu ştie numele celuilalt. Nimeni nu vorbeşte unul cu altul, toţi sunt pe Facebook, Twitter. Desigur, pentru business, social media e un lucru foarte bun. Însă pentru comunicarea interumană, telefonul mobil şi social media sunt cele mai prost lucru ce s-a inventat vreodată“, spune el.

Deşi toată lumea îl ştie pentru hitul său care a fost inclus în filmul Dangerous Minds, Coolio crede că cea mai bună piesă a sa este The Sunshine. „E cea mai faină piesă care am scris-o. Dacă mă simt deprimat, asscult piesa asta şi îmi aduc aminte de ce iubesc muzica. Nu iubesc industria muzicală, dar iubesc muzica. Cred că nu ar trebui să fie reguli. Trebuie să experimentezi. Să ai idei noi. Cu muzica din zilele noastre, e grav de tot. În 20 de ani nimeni nu-şi va aminti de piesele care se difuzează acum pe radio“, crede Coolio.

Artistul se gândeşte să se mute în Europa. Asta doar în cazul în care America merge pe drumul ei de acum. Şi-n plus, crede cu tărie că fiecare cetăţean de pe Terra are nevoie de un pistol! „Am fost foarte fericit când Obama a fost ales preşedinte, dar la cum merg lucrurile acum, cred că a fost cea mai mare greşeală. A dat atâtea ordonanţe cât toţi preşedinţii Americii la un loc de-a lungul istoriei. Dacă tot aşa merg lucrurile, mă gândesc să mă mut în Europa. Eu cred că toată lumea ar trebui să aibe arme. Sau nimeni, sau toţi. Poliţia are arme, armata are. Dacă cineva are o armă şi tu nu ai, are un avantaj asupra ta. Poate să-şi facă orice. E un drept fundamental al omului asta cu arma, nimeni n-ar trebui să aibe un avantaj asupra altuia“, spune Coolio.

1 COMENTARIU

  1. nu zice chiar rau nea Artis, cu singura completare ca Gangsta’s Paradise e de fapt un rework al piesei lui Steve Wonder Pastime Paradise, reorchestrata si cu versuri adaugate. asa ca practic nici Coolio nu va ramane in istoria muzicii pop cu vreo contributie creativa majora…
    dar daca il compari cu rapperii de care vorbeste e 2 clase peste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.