Al Di Meola a vrăjit pentru a treia oară melomanii din Timişoara...

Al Di Meola a vrăjit pentru a treia oară melomanii din Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-813314355">

aldimeola (23) [1024x768]

Prezent pentru a treia oară în oraşul nostru, chitaristul american de origine italiană Al Di Meola – considerat unul dintre cele mai importante nume ale jazz-ului contemporan – a reuşit din nou să fie la-nălţime aseară în Sala Filarmonicii, unde recitalul său inclus în turneul de promovare a discului All your life a generat aplauze furtunoase din partea publicului numeros.

Apariţiile muzicianului american, care a concertat pentru prima oară în Timişoara în 2006 în cadrul festivalului Plai, sunt adevărate standarde pentru toţi melomanii îndrăgostiţi de jazz/fusion. „În seara aceasta am să cânt câteva piese din albumul meu nou, cu piese compuse de Lennon şi  McCartney, câteva compoziţii proprii şi, de asemenea, şi câteva piese din repertoriul lui Astor Piazzolla“, au fost cuvintele cu care Al Di Meola şi-a început recitalul, urmărit cu sufletul la gură de spectatorii care au plătit între între 68 şi 198 de lei pentru a asista la acest regal.

Alături de el, pe scenă s-au aflat doi dintre muzicienii cu care a concertat şi data trecută în aceeaşi locaţie, Fausto Beccalossi (acordeon) şi Peter Kazsas (tobe şi percuţie), cel de-al treilea muzician care l-a acompaniat fiind „newcomer“-ul Peo Alfonsi (chitară). Cu ajutorul muzicii sale interpretate cu o măistrie deosebită, dar şi a unor mici „glume“ inserate între piese (inclusiv un moment de mimică în care muzicianul se prefăcea că vorbeşte la microfon), Al Di Meola a reuşit să-şi vrăjească pe deplin publicul. Printre spectatori au existat şi melomani care şi-ar fi dorit ca la faţa locului să se audă mai multe piese din cel mai recent album Al Di Meola, înregistrat în studiourile de pe Abbey Road. Cu toate acestea, melanjul serii a fost unul cât se poate de reuşit.

Cei patru muzicieni aflaţi pe scenă au reuşit să impresioneze prin faptul că adesea au combinat elemente stilistice variate în cadrul unei singure piese, iar complexitatea interpretărilor a fost răsplătită cu aplauze vii de publicul timişorean. Maestrul Al Di Meola a comunicat cu colegii săi prin gesturi şi priviri, dovedind astfel că e vorba de o trupă cât se poate de „sudată“, iar urechile spectatorilor au fost răsfăţate cu frânturi de flamenco, jazz, tango (Astor Piazzola) sau rock, trecerile dintre aceste stiluri fiind realizate cât se poate de natural. Spre deosebire de precedentul concert al muzicianului, desfăşurat în aceeaşi locaţie acum doi ani, de această dată sound-ul show-ului a fost unul impecabil. La fel ca şi cu precedenta ocazie, spectatorii l-au rechemat pe Al Di Meola la bis şi au beneficiat de o nouă sesiune de autografe în holul Filarmonicii. Şi de un show pe cinste.

Foto: Alex Hreniuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.