Cât de naturale sunt medicamentele din plante? Doctoranzii de la Universitatea de...

Cât de naturale sunt medicamentele din plante? Doctoranzii de la Universitatea de Medicină pun sub lupă reţetele

0
DISTRIBUIȚI

32322remedii-naturiste-1

Ceaiurile sau medicamentele despre care se spune că sunt 100 % naturale vor fi testate la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. În cadrul unui proiect cu finanţare europeană, universitatea a primit 100.000 de euro pentru dotarea cu mobilier şi aparatură a „Centrului de formare şi cercetare interdisciplinară”, care se află în noul sediu al Facultăţii de Farmacie. Cei 25 de doctoranzi din cadrul facultăţii vor avea ca sarcină verificarea ingredientelor de pe etichetele suplimentelor alimentare fabricate în companiile româneşti.

Simona Drăgan, prorector al Universităţii de Medicină, a afirmat, astăzi, că în noul centru de cercetare din Timişoara se realizează „un fel de control al calităţii suplimentelor alimentare.


Mai mult, reţetele mănăstireşti folosite de diferite companii sunt testate, se iau plantele şi se pun împreună, se poate face ceai sau un altfel de preparat, uneori chiar şi sub formă de tablete, pulberi sau capsule”. În cazul în care vor fi descoperite noi medicamente din plante medicinale, acestea vor fi testate în cadrul centrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.