Portalul creat de Ministerul Educației pe bani europeni care îi va ajuta...

Portalul creat de Ministerul Educației pe bani europeni care îi va ajuta pe studenți să se angajeze mai ușor

0
DISTRIBUIȚI

Keyboard and hands

Studenţii care au terminat facultatea în acest an ar putea avea mai multe şanse de a se angaja în domeniul în care au învăţat. Cel puţin asta speră reprezentanţii Ministerului Educaţiei, care au lansat, astăzi, în 50 de universităţi din ţară, printre care şi Universitatea de Vest din Timişoara, platforma www.joburi-absolventi.edu.ro.


Concret, absolvenţii de studii superioare din promoţia 2013 care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt invitaţi să-şi completeze un profil de candidat pe platforma online, iar companiile interesate să angajeze tineri absolvenţi vor putea alege mai simplu şi mai rapid persoana potrivită.

Mai mult, Ministerul Educaţiei speră ca prin lansarea acestui portal, să aibă şi o evidenţă a numărului absolvenţilor de studii superioare care reuşesc să se angajeze în domeniul în care au studiat. Portalul a fost creat în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene „Managementul Corelării Sistemului de Învăţământ cu Piaţa Muncii”, fiind gestionat de Ministerul Educaţiei. Monica Popoacă, expert comunicare al proiectului, a explicat, astăzi, la Timişoara, că platforma cu locuri de muncă „de tip e-jobs îi ajută pe absolvenţi să acceseze joburile postate în timp real de angajatori, fiind un instrument gratuit în care se pot posta locuri de muncă. Companiile au acces la foarte multe CV-uri şi sperăm să-i atragem pe studenţii din toată ţara să aplice”. Monica Popoacă a mai adăugat că acest site este singurul din ţară destinat proaspeților absolvenţi care se află în căutarea unui loc de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.