Război contra artiștilor de stradă: ce soluție are Robu pentru a-i prinde...

Război contra artiștilor de stradă: ce soluție are Robu pentru a-i prinde pe autorii de graffitti ce colorează Timișoara

4
DISTRIBUIȚI

robu ceausescu graf

Grafferii din urbea de pe Bega au revenit în atenţia edilului şef Nicolae Robu. Recent, municipalitatea a decis să sancţioneze proprietarii clădirilor cu pereţi mâzgăliţi.


Primarul a fost abordat de un cetăţean, care s-a plâns că desenele tinerilor strică imaginea urbei de pe Bega. Omul i-a propus primarului ca pe toţi pereţii să se aplice un strat subţire de ciment cât să acopere desenele. În replică, Robu a spus că acest lucru nu este posibil, spre exemplu, şi pe monumentele istorice, așa că trebuie găsită altă soluţie. Primarul s-a plâns şi că doreşte să le pună tinerilor la dispoziţie spaţii unde aceştia să deseneze pentru ca mai apoi graffiti- urile să fie şterse şi să înceapă alte sesiuni de desen, în schimb tinerilor le-a plăcea să mâzgălească pereţi sfidând legea. Deoarece poliţia locală nu a putut identifica artişitii şi nici nu a putut să îi amendeze, Robu spune că soluţia se va găsi atunci când oraşul va fi dotat cu camere de luat vederi. Până atunci, o veste bună este că municipalitatea nu a amendat niciun proprietar, ci a aplicat doar avertismente.

4 COMENTARII

  1. exista atitea jafuri surprinse de camerele de luat vederi si inregistrarile nu au fost suficiente pt prinderea infractorilor.

    cit despre acesti picasso, unii au fost prinsi, amendati dar nu au fost pusi sa plateasca stergerea operelor de arta…

  2. Sunt acei grafferi pe care-i sponsorizeaza si sustine Primaria Timisoara prin proiectele lor si pentru care alt tip de manifestare culturala nu exista fonduri.Pana una-alta cam asa este si cu asemanarea celor doi.

  3. grafferi e prea mult spus, niste imbecili care vin cu un stencil si dau cu sprei peste, sa nu confundam mazgaliturile cu opere de arta. camerele nu vor rezolva treaba, si nici amenzile catre victimele (locatarii) cladirilor mazgalite. camerele instalate in initersectii cu ani buni in urma nu sunt functionale, probabil trebuie luate altele, ca deh sa mai cheltuim niste bani. solutia este ca politia comunitara sa isi faca treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.