Şova: “DNA intră la CNADNR de multe ori pe an. Imaginea că...

Şova: “DNA intră la CNADNR de multe ori pe an. Imaginea că este o companie unde se ia mită este falsă”

0
DISTRIBUIȚI

dna 2

Imaginea creată în presă că mulţi dintre angajaţii CNADNR iau mită este complet falsă, spune ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, care precizează că deşi DNA „intră” în CNADNR de multe ori pe an în urma sesizărilor „oamenii reuşesc să explice lucrurile”. „Imaginea aceasta care s-a creat în presă că la CNADNR este plin de oameni care iau mită este complet falsă. Chiar nu este adevărat. Este o companie în care se munceşte foarte mult, am şi întrebat de curiozitate: «Câţi oameni din CNADNR-ul central au fost arestaţi în ultimii 10 ani?» Au spus că nimeni. Mai mult decât atât, vreau să ştiţi că DNA intră în CNADNR de multe ori pe an.


Sunt extrem de multe sesizări la DNA şi iată că oamenii reuşesc să explice lucrurile care sunt acolo. Problema mare a fost că CNADNR a fost destul de închisă ca şi comunicare. Acum este o echipă nouă la comunicare acolo, care înţeleg că încearcă să deschidă compania spre mai multă comunicare”, a declarat astăzi Şova la Pro TV, scrie Mediafax.

El a amintit, răspunzând unei întrebări, că i s-a propus mită, în calitate de ministru al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, în timp ce se afla în China. „A venit la mine, era vorba de un tronson de autostradă. Mi-a spus «eu sunt pe locul I şi am înţeles că trebuie să cotizez la ministru ca să rămân pe locul I»”, a spus Şova.

Şova a declarat în octombrie că a depus o plângere penală la DNA împotriva reprezentantului unei companii care, în timpul vizitei făcute în China, a încercat să îl mituiască pentru a obţine un contract vizând construcţia unui tronson de autostradă. Ministrul nu a dezvăluit cine este cel care ar fi vrut să-l corupă. Surse judiciare au declarat, pentru gândul.info, că numele omului de afaceri este Călin Roman, directorul grupului de firme Selina. Ministrul a fost în vizită în China, alături de premierul Victor Ponta, la începutul lunii iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.