Spitalul de copii „Louis Ţurcanu” are tomograf de 1,1 milioane euro. De...

Spitalul de copii „Louis Ţurcanu” are tomograf de 1,1 milioane euro. De când va funcţiona

2
DISTRIBUIȚI

IMG-20131119-00092

Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara a fost dotat, în această toamnă, cu cel mai performant computer tomograf din vestul ţării. Cu ajutorul echipamentului de ultimă generaţie achiziţionat cu sprijinul financiar al Primăriei Timişoara şi al Ministerului Sănătăţii, medicii vor putea depista mult mai uşor afecţiunile de care suferă cei 80.000 de pacienţi care trec pragul, anual, spitalului de copii. Computerul tomograf a costat nu mai puţin de 1,1 milioane de euro şi va putea fi pus în funcţiune cel mai devreme în ianuarie 2014.

Ovidiu Adam, directorul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, a afirmat, astăzi, că noul echipament medical permite realizarea de investigaţii medicale la cel mai înalt nivel, cu ajutorul acestuia vor putea fi depistate chiar şi problemele vasculare sau cardiace.


Cel mai mare spital de copii din vestul ţării nu a avut niciodată un computer tomograf, iar micuţii bolnavi trebuiau duşi cu targa până la cel mai apropiat cabinet medical privat care avea în dotare un astfel de echipament. “Faptul că instituţia pe care o conduc are propriul computer tomograf înseamnă şi mai puţine cheltuieli pentru că o investigaţie la privaţi costa câteva sute de lei. Din ianuarie 2014 vom avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi putem să-i dăm drumul tomografului”, a mai precizat Ovidiu Adam.

tomograf

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.