Deputatul Coman, pentru care se solicită arestarea preventivă, invitat la Comisia juridică...

Deputatul Coman, pentru care se solicită arestarea preventivă, invitat la Comisia juridică a Camerei

1
DISTRIBUIȚI

gheorghe_coman_jurnaldebuzau.ro

Deputaţii din Comisia juridică au decis astăzi să îl invite luni pe deputatul Gheorghe Coman, pentru care ministrul Justiţiei cere încuviinţarea arestării preventive, parlamentarii din comisie urmând să studieze dosarul până atunci, scrie Mediafax.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a precizat că sesizarea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman şi dosarul acestuia se află la Comisia juridică, deputaţii din comisie putând să aibă acces la acest dosar de astăzi până luni la ora 09.30, când se va întruni din nou comisia.

Deputaţii din Comisia juridică au stabilit să îl invite pe deputatul Gheorghe Coman la şedinţa de luni, în care acesta să-şi spună punctul de vedere, aşa cum prevăd procedurile regulamentare.

Ministerul Justiţiei a anunţat joi că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.


DNA mai confirmă, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

„Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicat.

Deputatul Gheorghe Coman a spus, aseară, la plecarea de la sediul DNA Ploieşti, că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa. Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC. El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

Foto: jurnaldebuzau.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.