COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol: Circulaţia, întreruptă pe toate autostrăzile şi...

COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol: Circulaţia, întreruptă pe toate autostrăzile şi pe 16 drumuri naţionale. Zboruri şi trenuri anulate. Ce alte măsuri au fost dispuse

1
DISTRIBUIȚI
<


p>camin zapada_02

Circulaţia a fost întreruptă pe toate cele trei autostrăzi, precum şi pe opt drumuri naţionale, din cauza viscolului, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Mai multe zboruri şi trenuri au fost amânate din pricina viscolului.

Şoferilor li se recomandă că, în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, să nu pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil,
sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

 UPDATE 16:25 Mănescu:19 trenuri au fost anulate

Un număr de 19 trenuri au fost anulate pe mai multe rute din sudul ţării, a anunţat sâmbătă, în cadrul comandamentului de iarnă de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Transporturilor Ramona Mănescu.

Trenurile anulate sunt circulau pe rutele Bucureşti Nord – Constanţa, Buzău – Făureni – Ţăndărei, Bucureşti – Urziceni, Ploieşti – Urziceni, Bucureşti – Piteşti – Craiova şi Bucureşti – Râmnicu Vâlcea, a precizat Mănescu.

În situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii, a anunţat CFR Călători.

 

Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 – 27 ianuarie se vor derula astfel: se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri, iar în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii cu alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare.

În trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza modificărilor de circulaţie.

Întrucât există în continuare posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor, pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească.

UPDATE 16:15 Cursa aeriană Iaşi-Bucureşti, cu care Crin Antonescu urma să plece spre Capitală, anulată

Cursa aeriană Iaşi – Bucureşti, cu care liderul liberal Crin Antonescu urma să plece spre Capitală, sâmbătă, la ora 12.00, a fost anulată, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şeful PNL intenţionând să părăsească Iaşiul în cursul serii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

UPDATE 15:45  Zboruri externe şi interne către Aeroportul Otopeni au fost anulate

Nouă zboruri către Aeroportul Otopeni au fost anulate, sâmbătă, printre ele numărându-se şi unul de la Timişoara şi unul de la Iaşi, iar avioanele care decolează de pe aeroportul Capitalei au în continuare întârzieri de până la o oră.

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, până la ora 15.00, au fost anulate cursele Lufthansa 1656/1657 şi 1650/1651 Munchen – Bucureşti – Munchen, 1422/1423 Frankfurt – Bucureşti – Frankfurt, cursa Alitalia 494/495 Roma – Bucureşti – Roma, cursa Austrian Airlines 783/784 Viena – Bucureşti – Viena, cursa Air Serbia 642/643 Belgrad – Bucureşti – Belgrad, cursa LOT Polish Airlines 641/642 Varşovia – Bucureşti – Varşovia, cursa Tarom 605/606 Timişoara – Bucureşti – Timişoara şi zborul Tarom 704 Iaşi – Bucureşti.

Este vorba despre nouă avioane care nu au mai decolat din oraşele din străinătate şi respectiv din Timişoara şi Iaşi.

Astfel, au fost anulate şi cele opt zboruri de pe Otopeni către Munchen (două), Frankfurt, Roma Viena, Belgrad, Varşovia şi respectiv Timişoara.

Pe Aeroportul Henri Coandă, se înregistrează întârzieri la decolare determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol îngreunate de vreme, care ajung punctual şi la o oră.

Pe ambele aeroporturi ale Bucureştiului – „Henri Coandă” din Otopeni şi „Aurel Vlaicu” din Băneasa – sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, pistele, platformele şi căile de rulare fiind operaţionale.

Totodată, pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii de deszăpezire şi degivrare, pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp.

UPDATE 14:42 Circulaţie întreruptă pe A1, A2, A3 şi 12 drumuri naţionale

Circulaţia a fost întreruptă pe toate cele trei autostrăzi, precum şi pe 12 drumuri naţionale, din cauza viscolului, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Circulaţia este închisă pe toată lungimea A1 Bucureşti – Piteşti şi A3 Bucureşti – Ploieşti, iar pe A2 (Bucureşti – Constanţa), între Bucureşti şi Feteşti.

Totodată, circulaţia a fost întreruptă pe DN 1D  (Albeşti, Argeş – Urziceni, Ialomiţa), DN 2  (Urziceni, Ialomiţa – Focşani, Vrancea), DN 21  (Călăraşi – Slobozia, Ialomiţa), DN 22  (Râmnicu Sărat, judeţul Buzău – Brăila), DN 23B  (Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea), DN 24D  (Vârlezi – intersecţie cu  DN 26, judeţul Galaţi), DN 2B  (Buzău –  Rosetti, judeţul Buzău), DN 2C  (Costeşti – Padina, judeţul Buzău), DN 2N  (Bogza – Căiata – Dumbrăveni, judeţul Vrancea), DN 3  (Lehliu – Călăraşi), DN 67C  (Novaci – Rânca, judeţul Gorj) şi DN 7  (Piteşti, Argeş – Râmnicu Vâlcea, Vâlcea)

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

1 COMENTARIU

  1. Iar ne-a luat zapada pe nepregatite…ziaristilor va rog sa verificati cati bani s-au cheltuiut deja in judetul timis ptr dezapezire si nu am avut deloc zapada..fiindca fiecare utilaj vechi fabricat in anii 90-2000 este platit cu 320 euro pe zi. Atat incaseaza un kkt de camion care sta parcat, poate mai si este defwct. Intr-o luna e platit cu 10000 de euro si acea masina nu valoreaza mai mult de 7000 de euro…nu inteleg atunci de ce nu cumpara statul roman aceste utilaje? Trebuie an de an sa fim tepuiti de firme ale unor jegosi de oameni

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.