Primarul Nicolae Robu susţine că găsit soluţia pentru ca elevii să înveţe...

Primarul Nicolae Robu susţine că găsit soluţia pentru ca elevii să înveţe doar de dimineaţă. Ce hală aflată în paragină se va transforma în şcoală

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Primarul Nicolae Robu a prezentat, astăzi, demersurile întreprinse de municipalitatea timişoreană pentru a duce la îndeplinire promisiunea că toţi elevii vor face ore de dimineaţă. Astfel, legat de transformările destinate Liceului Nikolaus Lenau, Robu spune că „amenajăm săli noi de clasă la internat, vom amenaja un număr mare de săli de clasă într-o hală, care a ajuns o părăginitură a RATT, şi vom reabilita clădirea de pe Gheorghe Lazăr. Ca a patra măsură, tot pentru Liceul Lenau, v-am spus că declanşăm prima construcţie şcolară, de după revoluţie. Internatul s-a amenajt şi, în 2013, am finalizat lucrările de amenajare pentru acele săli de clasă. La Gheorghe Lazăr am dat drumul lucrărilor care au mers bine, dar, din păcate, firma care a câştigat licitaţia a intrat în insolvenţă şi contractul a fost reziliat, astfel că e nevoie de o nouă licitaţie.


La hala RATT s-a dat ordinul de începere a lucrărilor şi în perioada următoare se vor face amenjări, astfel ca, pe parcursul anului 2014, să putem pune la dispoziţia liceului Lenau un număr foarte mare de clase. Al patrulea angajament, construcţia noului campus s-a finalizat. Avem proiectul tehnic vom lansa licitaţia pentru contractarea firmei care să execute lucrarea noului campus din zona Oituz. Putem spune că suntem în grafic cu tot ceea ce ne-am propus să facem”. Primarul i-a dat dreptate inspectorului şcolar general Cornel Petroman cu privire la faptul că va fi greu ca toţi elevii să înveţe de dimineaţă, dar spune că acest aspect nu este imposibil. Robu a mai anunţat că „vrem să schimbăm politica de acordare a cifrei de şcolarizare, pentru că s-a ajuns la cifre în discordanţă cu politica pe care o au”. Edilul a comentat că, în câţiva ani, corelarea cifrelor de şcolarizare cu infrstructura va face ca învăţământul doar de dimineaţă să fie posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.