Alexandrina își lansează albumul „Flori de Spin” la Timişoara. Unde va avea...

Alexandrina își lansează albumul „Flori de Spin” la Timişoara. Unde va avea loc concertul

0
DISTRIBUIȚI

alexandrina (9)_exposure

După ce a ridicat sala în picioare la concertul de lansare de la Sala Radio din Bucureşti, al doilea oraş din turneul de promovare a albumului “Flori de Spin” este Timişoara, evenimentul de lansare urmând să se desfăşoare duminică 13 aprilie de la ora 19 la Sala Capitol. “Flori de Spin e o bună bucată din viaţa mea. Piese noi, piese vechi. Scrise printre triste sau fericite insomnii. Este prima mea experienţă în orchestraţie muzicală. Flori de spin e feminin şi de ascultat în căşti. Noaptea, în singurătate” spune Alexandrina. Născută în Chişinău, Republica Moldova, într-o familie de artişti, Alexandrina Hristov a început să cânte la pian şi să compună încă de la vârsta de 8 ani. Petrecând mult timp în atelierul tatălui său (un pictor cunoscut în Republica Moldova), Alexandrina s-a apropiat de artele plastice, urmând Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău – în toată activitatea ei ulterioară, muzica şi pictura au rămas strâns legate.

În urma apariţiei în filmul lui Paul Cuzuioc, Trois femmes de Moldavie, al cărui soundtrack conţine şi piese proprii, Alexandrina a atras atenţia publicului românesc, mutându-se în Bucureşti în 2007, unde şi-a început activitatea concertistică.


Încă de la început, vocea sensibilă şi inconfundabilă, stilul situat la confluenţa genurilor şi versurile încărcate de ludism, de imagini plastice, metafore şi referinţe culturale au impus-o pe Alexandrina pe scena bucureşteană. Primul album, Om de lut, apărut în 2009 şi conţinând hituri ca Printre Flori, Noi doi, Roule le taxi sau Maria (de leagăn), a fost primit fantastic atât de către publicul larg cât şi de media, Alexandrina fiind invitată în emisiuni dar şi la evenimente importante precum Festivalul de Jazz de la Gărâna sau TIFF. Cum Alexandrina cântă în limbile română, franceză şi rusă, faima ei a depăşit hotarele ţării, fiind invitată în concerte la Paris, Nantes, Londra, Moscova şi Sankt Petersburg. De asemenea, complexa personalitate artistică a Alexandrinei a atras materiale ample în presă. Aşteptat de fani timp de aproape 5 ani, noul material discografic, Flori de Spin, este un punct de cotitură în muzica Alexandrinei. În concertul de lansare, alături de Alexandrina vor urca pe scenă: Petre Ionuţescu, Gabriel Almasi, Alexei Turcan, Mihai Moldoveanu, Sergiu Cătană şi invitaţi surpriză, iar partea vizuală a spectacolului va fi asigurată de Cote. Biletele pentru concertul de lansare a albumului Flori de Spin de la Timişoara costă 50 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.