Burse fabuloase pentru zece post-doctoranzi ai Universității de Vest. De unde vin...

Burse fabuloase pentru zece post-doctoranzi ai Universității de Vest. De unde vin banii

0
DISTRIBUIȚI

universitatea-de-vest

20 de doctoranzi și post-doctoranzi care studiază la Universitatea de Vest din Timișoara vor primi un sprijin financiar consistent, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, timp de 18 luni.

Proiectul strategic se numește “Burse Universitare în România prin Sprijin European pentru Doctoranzi și Post-doctoranzi”. În cadrul acestuia, 80 de doctoranzi înscriși la Universitatea din Craiova, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara vor primi o bursă lunară de 1.800 de lei, iar alți 90 de cercetători postdoctorat se vor alege cu o bursă de 3.700 de lei pe lună.


Aceștia studiază domenii de cercetare ca energie, mediu, sănătate, agricultură, bio-tehnologii sau produse și procese inovative.

Banii sunt oferiți cu scopul de a îmbunătăți programele de cercetare doctorală și post-doctorală prin creșterea atractivității, dar și a motivației pentru dezvoltarea unei cariere în cercetare. De asemenea, se urmărește prin implementarea acestui proiect, dezvoltarea unor rețele între universități, centre de cercetare și întreprinderi, precum și consolidarea legăturilor dintre învățământul superior, cercetare și mediul de afaceri.

Beneficiarii burselor de la Uniunea Europeană din Universitatea de Vest din Timișoara sunt cinci doctoranzi de la Facultatea de Drept, cinci doctoranzi de la Facultatea de Științe Economice și alți zece post-doctoranzi de la Facultatea de Drept. Pe durata proiectului, beneficiarii vor avea posibilitatea de a efectua stagii de practică în institute de cercetare și universități din Uniunea Europeană și vor primi bani pentru a participa la conferințe sau seminarii internaționale legate de obiectul cercetării.

Bugetul total al proiectului este de aproape 13 milioane de lei, Universitatea de Vest a primit puțin peste un milion de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.