Parteneriat inedit la Timișoara! Cum vor putea viitorii biologi să facă practică...

Parteneriat inedit la Timișoara! Cum vor putea viitorii biologi să facă practică în una din cele mai moderne bănci de celule stem din Europa

0
DISTRIBUIȚI

xBL09_STEMCELL_1293168f.jpg.pagespeed.ic.JEvEV0I1Hl

Șansă unică pentru studenții care învață în cadrul Departamentului de Biologie – Chimie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Tinerii vor avea posibilitatea să învețe nu doar teoretic, ci și practic despre ceea ce înseamnă să lucrezi într-un laborator ultraperformant.

Și asta pentru că a fost semnat un parteneriat cu Banca de Celule Stem din cadrul unui spital privat din Timișoara, în cadrul căruia o parte din studenți vor fi selectați pentru a face practică în unul din cele mai moderne laboratoare din Europa în care se stochează celulele stem prelevate din cordonul ombilical al copiilor.

Reprezentanții companiei au făcut, astăzi, o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă aceste celule și cât de importantă este banca în care sunt depozitate, care se află la Timișoara, dar și despre cum pot ajunge să facă practică sau chiar să obțină burse din partea companiei.

Stem Cell Bank este banca dotată cu cel mai modern sistem de procesare a celulelor stem din România.


“Se întâmplă lucruri unice în orașul vostru, în laboratoarele pe care le avem încă din anul 2010, ce sunt în topul celor mai moderne din Europa. Folosim biotehnologie de ultimă generație în procesarea celulelor stem și tocmai de aceea am venit astăzi aici să vă oferim o șansă pe care o primiți o dată în viață de a face altceva. Suntem aici să-i sprijinim pe cei care sunt într-adevăr dedicați acestei meserii pe care doresc s-o urmeze”, le-a explicat Dimitris Bibis, reprezentantul băncii de celule stem, studenților.

Celulele stem sunt prelevate din sângele ombilical sau placentar doar în momentul nașterii și depozitate în Banca de Celule Stem din Timișoara. Aceasta a pus în aplicare o biotehnologie inovatoare, cu care studenții de la Departamentul de Biologie-Chimie pot să lucreze. Este vorba despre Biosafe Sepax, o tehnică automatizată de procesare a sângelui din cordonul ombilical. Pentru a evita contaminarea în laborator, nu este nevoie de intervenția umană în timpul procesării, iar recuperarea celulară este maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.