Teatrul German, în „vizită” la București. Ce piese vor juca în capitală

Teatrul German, în „vizită” la București. Ce piese vor juca în capitală

0
DISTRIBUIȚI

odeon teatrul german

Teatrul german din Timişoara va susţine, între 2 şi 5 mai, o microstagiune pe scena teatrului Odeon din Bucureşti, unde vor fi jucate patru dintre producţiile de succes ale actualului repertoriu.

În prima zi vor avea loc două reprezentaţii cu spectacolul „Fetiţa din bolul peştelui auriu” de Morris Panych, apreciat de critici drept unul „de o frumuseţe perfectă”, în care e istorisit un fragment din destinul unei fetiţe din Canada anilor ’60. În următoarea zi sunt programate două spectacole cu piesa „Nunta micilor burghezi” de Bertolt Brecht, o satiră în care e ridiculizată falsa moralitate a acestei categorii sociale, când o zi care se dorea a fi cea mai fericită, se transformă într-o adevărată catastrofă.


Spectacolul „derdiedans”, un performance al celor zece actori şi al coregrafului Florin Fieroiu cu echipa sa, în care elementele de mişcare şi textele sunt create de interpreţi, va putea fi vizionat în data de 4 mai, acest gen de teatru fiind jucat cu succes de trupa timişoreană la diverse festivaluri, de la Arad până la Tbilisi.

Microstagiunea se va încheia în data de 5 mai, cu spectacolul „Urâtul”, de Marius von Mayenburg, una din cele mai apreciate voci ale dramaturgiei contemporane. Lette, angajat al unei corporaţii, este discriminat din cauza urâţeniei sale şi împiedicat de compania la care lucrează să-şi prezinte invenţia la un congres. După o operaţie estetică, Lette devine un etalon al frumuseţii iar viaţa sa profesională şi privată se schimbă fundamental. Totul ia însă o nouă întorsătură atunci când faţa sa devine un produs căutat pe piaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.