Vasile Mardare: „Autorităţile locale nu vor să sprijine mişcarea folk, efectiv nu...

Vasile Mardare: „Autorităţile locale nu vor să sprijine mişcarea folk, efectiv nu ne-au băgat de seamă“. Vezi când va avea loc festivalul-concurs Mai Folk

0
DISTRIBUIȚI

vasilemardare

Amatorii de folk vor avea parte de festivalul-concurs Mai Folk, un eveniment care se va desfăşura în perioada 17 – 18 mai, la Pensiunea Anette din satul Covaci, de lângă Timişoara, şi care va avea, alături de concerte, şi o secţiune de concurs, dotată cu premii.

„Festivalul are rădăcini mai vechi. După mai multe încercări de a-l organiza în oraş, în Timişoara, încă din 2006, fără niciun ajutor din partea autorităţilor, care efectiv nu ne-au băgat în seamă, într-un târziu am găsit sprijin privat. Astfel, în 2011 am făcut prima ediție a festivalului, la Covaci. Festivalul s-a numit «Romanţă de toamnă», după titlul unui cântec al meu, dar şi pentru că se ţinea toamna. Am reuşit două ediţii, apoi ne-a lovit şi pe noi criza. E greu ca un singur om să susţina financiar tot.


Am reluat festivalul anul acesta, sub un alt nume, «Mai Folk», sună cam englezeşte dar sunt cuvinte româneşti, totuşi“, ne-a declarat Vasile Mardare, din partea organizatorilor manifestării.

Muzicianul timişorean Vasile Mardare a câştigat recent toate cele trei categorii la care a fost nominalizat în cadrul premiilor ForeverFolk, respectiv „artistul folk al anului“, „cel mai bun album folk“ şi „cea mai bună piesă folk“. Artistul a fost membru al cenaclului „Flacăra“ şi mai apoi „Totuşi iubirea“, şi a lansat anul trecut „Eu şi prietenul meu“, cel de-al cincilea album din carieră. „Festivalul se desfăşoară cu ajutorul sprijinului oferit de Florin Macavei şi Octavian Stăncioiu, care s-au mobilizat pentru acest eveniment. Spuneam într-un alt interviu acordat Pressalert.ro că mi-aş dori ca în Timişoara să fie un festival la fel de mare şi de mediatizat ca şi cel de jazz. N-o să se întample şi e mare păcat! Totuşi, Timişoara a dat ţării cântăreţi de folk de mare valoare! Până una-alta, noi îl facem aşa cum putem, la Covaci (mulţi timişoreni nici nu ştiu unde-i Covaci-ul). Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizare şi colegilor mei Andrei Păunescu, Emeric Imre, Magda Puskaş, grupului Orizont ’77, Fraţii Ilie, Mihai Berciu, Vasile Gondoci şi grupului Hiatus.M, care au răspuns pozitiv la apelul meu. Sper ca în viitor să putem ridica acest festival la un nivel mai mare“, ne-a mai declarat Vasile Mardare. Câştigătorii concursului se vor alege cu premii de 500, 300 şi respectiv 200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.