Timișoara găzduiește patru olimpiade naționale în următoarele două săptămâni! Câți copii se...

Timișoara găzduiește patru olimpiade naționale în următoarele două săptămâni! Câți copii se vor întrece în orașul de pe Bega

1
DISTRIBUIȚI

olimpiada

Sute de elevi din întreaga țară se întrec la Timișoara în cadrul a patru olimpiade naționale, care vor avea loc peste doar o săptămână. Este vorba despre faza națională a olimpiadei la Limba și Literatura Română, la Științe Socio-Umane, la Limba și Literatura Maghiară și pentru elevii nevăzători.

Francisc Halasz, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș, a afirmat, astăzi, că acest lucru înseamnă o mobilizare deosebită, dar este convins că Timișoara va obține o notă mare pentru organizare. “Cred că o să facem față organizării lor. Vor veni sute de elevi și profesori din întreaga țară la noi începând cu data de 9 aprilie, iar probele vor fi susținute în patru școli.


Nu se pune problema de chiul al elevilor din aceste școli în timpul olimpiadei, mai ales că în acea perioadă are loc “Săptămâna Altfel” și vor fi diferite activități prin oraș”, a precizat Francisc Halasz.

Olimpiada la Limba și Literatura Maghiară va avea loc în perioada 9 – 13 aprilie. La concurs participă 144 de elevi din 17 județe, care se vor întrece la Liceul “Bartok Bela” din Timișoara. Olimpiada Națională la Științe Socio-Umane se desfășoară între 7 și 11 aprilie și va fi organizată la Colegiul Național Bănățean, unde vor participa peste 300 de elevi.

În ceea ce privește Olimpiada la Limba și Literatura Română, aceasta va avea loc la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” în perioada 9 -13 aprilie. În jur de 200 de concurenți din toate liceele țării se întrec la Timișoara, însoțiți de zeci de profesori. Olimpiada pentru elevii nevăzători este organizată între 14 și 16 aprilie la Liceul Teoretic “Iris”, la eveniment urmând să participe o sută de elevi nevăzători sau cu probleme de vedere.

Elevii din întreaga țară care vor veni în orașul nostru vor avea parte și de o serie de activități recreative, și anume vizite la muzee, la Memorialul Revoluției sau vor participa la concerte la Filarmonica Banatul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.