Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara: „Finanțarea per student este...

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara: „Finanțarea per student este mai mică decât alocația pe care o primește un deținut”

3
DISTRIBUIȚI

pirtea1

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, nu ratează niciun moment de a nu critica în public guvernanții, care, de câțiva ani încoace, “uită” să aloce mai mulți bani pentru educație. În aceste condiții, rectorul UVT atrăgea atenția că finanțarea este “la limita subzistenței”, după ce, în acest an, s-a înregistrat minimul istoric de subfinanțare a învățământului universitar.

Mai mult, Marilen Pirtea și-a arătat nemulțumirea că finanțarea per student a scăzut foarte mult în ultimii ani, astfel că s-a ajuns ca alocația unui deținut să fie mai mare decât cea a unui student.


“În acest moment, finanțarea per student de la bugetul de stat este de 2.770 de lei, sub alocația pe care o primește un deținut, dar costul minim real per student este de 3.700 de lei și atunci cerem calitate. Noi vrem condiții și calitate de Sorbona, Oxford, Harvard, cu finanțare de România”, spune nemulțumit Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara îi ironizează pe guvernanți, despre care spune că insistă mai tot timpul în discursul lor că sănătatea și învățământul sunt domenii prioritate, dar nu fac nimic pentru ele. “Sunt atât de prioritare și de importante încât le e frică să se ocupe de ele și atunci mai bine le lasă la urmă ca să le trateze mai serios, iar alte domenii necesită urgență”, a ținut să precizeze Marilen Pirtea.

3 COMENTARII

  1. Vezi nea Ari!!!daca ajungeai la borcanasul de dePUTAt,nu mai bagai versiunea asta!!!lasa-l pe gen. Bala,ca are salariul sub 1.000.000 de lei/an!!!

  2. pai normal ca ajungeti la sume exorbitante / student…in conditiile in care un prof universitar are 100 mil. salaraiu / luna …poate va satura DNA…

  3. Ministerul da salarii URIASE profesorilor universitari – minimul e 1000 eur/luna, in timp ce lectorii si asistenti (adica cei tineri) au 1100- 1500 lei. Asta ca sa fie clar unde se duc banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.