În centrul de terapie a cancerului din Timișoara, UNIC în estul Europei,...

În centrul de terapie a cancerului din Timișoara, UNIC în estul Europei, nu se fac cercetări, deși clădirea a fost finalizată de șase luni. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

oncogen

La Timișoara s-a construit cel mai important centru de terapii genetice și celulare în tratamentul cancerului din Europa de Est, un proiect realizat cu bani de la Uniunea Europeană în valoare de 55 de milioane de lei. Totuși, deși clădirea a fost finalizată la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, cu o întârziere de opt luni, nici în acest moment nu se pot face cercetări în centru.

Și asta pentru că încă se mai fac finisaje în interiorul construcției aflate lângă Spitalul Județean Timișoara. “Știu sigur că ONCOGEN-ul se va deschide. O să discut în această săptămână cu medicul Virgil Păunescu despre ce avem și ce nu avem acolo, cum stăm cu stadiul lucrărilor.


Din ce am înțeles, se deschide până în septembrie centrul”, a precizat Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara. În acest centru vor fi folosite terapiile celulare, considerate „medicamentul secolului XXI”. 35 de specialiști vor realiza diferite cercetări pentru bolnavii de cancer, leucemie și alte boli hematologice.

Mai mult, se vor putea face și testări pe oameni, în cadrul unei „camere albe”, unică în România, ce va permite dezvoltarea acestor celule avansate și folosirea lor în terapii umane. Centrul construit lângă Spitalul Județean Timișoara are patru etaje, plus parter, obiectivul proiectului este înlocuirea metodelor clasice de tratament anti-tumoral și îmbunătățirea speranței de viață a bolnavilor de cancer din Regiunea Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.