Curtea de Conturi a găsit cum se încalcă legea în licitaţiile câştigate...

Curtea de Conturi a găsit cum se încalcă legea în licitaţiile câştigate de firmele legate de pesedistul Bojin. Cum a încercat să se scoată basma curată vicepreşedintele CJ Timiş VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

calin dobra 05

În cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE de astăzi a fost făcut public un raport al Curţii de Conturi după o verificare a Consiliului Judeţean Timiş, în care se dovedeşte că este încălcată legea la licitaţiile pentru asfaltări, câştigate în marea lor majoritate de firmele controlate de Florin Măran, tatăl finului lui Titu Bojin, preşedintele CJT şi al PSD Timiş. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în 2012, anul când Bojin a devenit preşedintele instituţiei, firmele controlate de Măran au încheiat contracte cu consiliul judeţean în valoare de 51.716.066,82 lei, în timp ce în anul anterior au fost de doar 15.067.272,91 lei.

În urma analizării licitaţiei pentru modernizarea drumului judeţean 592D Lugoj – Ohaba Forgaci, în lungime de 11,66 km câştigată de asociaţia dintre firma Dateco SRL şi Topavedii Construcţii SRL, auditorii au descoperit că nu a fost respectată legislaţia privind achiziţiile publice. Mai exact, au stabilit că la licitaţie a participat şi firma Technocer. În cazul acestei firme şi a Dateco s-a stabilit că există relaţii de afiliere atât de natură juridică, cât şi comercială. Pentru perioada  2011 – 2012, volumul livrărilor SC Dateco SRL către SC Technocer SRL sunt în cotă de 54,76% din total cifră (unde 22.766.187 lei reprezintă cifra de afaceri şi 12.465.830 lei livrările către partenerul sus nominalizat), ceea ce face din acesta principalul partener de afaceri. Motivele care au stat la baza încălcării legislaţiei au fost identificate ca fiind neaplicarea corectă a prevederilor legislaţiei privind achiziţiile publice şi lipsa unor proceduri interne coerente şi care să răspundă doar intereselor publice.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, pesedistul Călin Dobra, cel care răspunde de investiţii, a declarat, iniţial, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE că ” da, o cunosc, familia Măran.


Pe toți frații îi cunosc. Nu cred că e chiar așa, că firmele lor câştigă pe bandă rulantă. Nu este atributul meu să monitorizez firmele care câștigă proiecte. Îmi pare rău, nu pot să fac un top trei al firmelor. Sunt o grămadă de firme specializate care lucrează pentru consiliul județean. Mă interesează să fie lucrarea de calitate, să fie în termen. Nu pot să contest lucrul ăsta, dar nici nu pot să spun că Technocer câștigă pe bandă rulantă. Dânsul (Titu Bojin – n.r.) mi-a dat o dispoziție prin care răspund de activitatea drumurilor județene. Atâta timp cât până la ora asta nu e nicio problemă, eu sunt convins. Legalitatea acestor contracte stă în responsabilitatea membrilor din acea comisie”.

Când a fost întrebat de constatările Curţii de Conturi, pesedistul Dobra a susţinut că „nu cred că este atributul meu, pentru că nu sunt nici jurist, să urmăresc gradele de rudenie sau de afinitate. Asta nu cred că e rolul meu, să vorbesc ce legături au cu șeful meu de partid. A și venit Curtea de Conturi ca să vadă dacă au fost respectate acele măsuri care s-au impus. Eu nu risc și nici nu țin spatele la nici un grup politic sau de afaceri. Pur și simplu. Eu încerc să îmi fac treaba în administrație, fiecare membru al comisiei e responsabil pentru ceea ce face. Eu nu-mi risc cariera politică, am plecat de jos, de la simplu membru, fără mamă, fără tată, fără astfel de susținere. Eu pot să vă spun că acest grup de firme de care vorbiți nu are multe contracte la nivelul consiliului județean și înainte nu știu ce au avut și nici nu mă interesează. Trebuie să mă credeți că, așa cum v-am spus de la început, sunt un tânăr politician, dar vreau să dorm liniștit”.

1 COMENTARIU

  1. Astia sunt si prosti, peste 2-3 ani o sa ii vedem ca pe Ostaficiuc si Sanmartean, dar cine stie…poate si mai repede…..chiar ca sunt prosti, nu se mai satura veci….drumul pana la Popa Sapca e atat de scurt, stie si fiu-sau (sic)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.