Primul pas către un Jurassic Park în vestul României. Macheta unicat a...

Primul pas către un Jurassic Park în vestul României. Macheta unicat a unui dinozaur în mărime naturală a ajuns în țară

0
DISTRIBUIȚI

dinozaur pitic macheta 1

Prima machetă a unui dinozaur pitic, înalt de trei metri şi lung de şapte metri, făcută în Canada, a fost expusă la Geoparcul Dinozaurilor, fiind primul exemplar dintr-o expoziţie ce va fi deschisă în Ţara Haţegului.

După ce a străbătut două continente şi un ocean, prima machetă a a unui dinozaur pitic (Magyarosaurus dacus) înalt de trei metri şi lung de şapte metri, realizată în Canada de paleoartistul Brian Cooley, a ajuns în locul unde se presupune că a trăit acestă specie în urmă cu 70 de milioane de ani, în Ţara Haţegului.

„Macheta sauropodului Magyarosaurus dacus, unicat la nivel mondial, are aproximativ şapte metri lungime şi peste trei metri înălţime. Este realizată în mărime naturală de către paleoartistul canadian Brian Cooley şi soţia sa, Mary Ann Wilson, cu o deosebită atenţie pentru detaliile ştiinţifice. După ce a părăsit Canada, ţara în care a fost realizat, dinozaurul a străbătut Oceanul Atlantic şi şi-a început periplul european, la Antwerp în Belgia. Apoi a vizitat Parisul, a străbătut Germania, Austria şi Ungaria unde a făcut o oprire la Geoparcul Bakoni – Balaton, iar astăzi (n.r. joi) ajunge în sfârşit acasă, în Ţara Haţegului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor din Haţeg, Adina Popa.

Destinaţia finală a fost Centrul de Ştiinţă şi Artă din comuna General Berthelot aflat pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor unde se încearcă înfiinţarea unui muzeu al dinozaurilor.


„Iubitorii de dinozauri au fost invitaţi să îl întâmpine în cadrul unui eveniment de bun venit care a inclus întâlnirea cu realizatorul său şi ateliere de creaţie destinate copiilor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor din Haţeg.

”Readucerea acasă a lui Magyarosaurus dacus este doar începutul unui proiect ambiţios – realizarea în comuna General Berthelot din judeţul Hunedoara a «Muzeului Dinozaurilor din Transilvania» care s-a bucurat încă de la început de sprijinul unor oameni extraordinari, care au crezut în el. Ne propunem ca în următorii ani să transformăm Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului într-un centru de excelenţă în domeniul educaţiei, cercetării, dezvoltării durabile şi turismului prin intermediul unor astfel de proiecte care scot în evidenţă legătura puternică între ştiinţă şi artă. Le mulţumim tuturor celor care ne sunt alături şi îi asigurăm că vom continua să mergem pe acest drum”, afirmă directorul Geoparcului Dinozaurilor dr. Alexandru Andrăşanu.

dinozaur pitic macheta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.