Actorii de la teatrul german din Timișoara își încarcă bateriile la Gărâna,...

Actorii de la teatrul german din Timișoara își încarcă bateriile la Gărâna, pentru sesiunea de toamnă

2
DISTRIBUIȚI

garana1Ieri a început cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară de la Gărâna, un proiect de formare şi dezvoltare artistică organizat de teatrul german din Timişoara, care se va desfăşura până în 6 septembrie.


Actori ai teatrului german şi studenţi ai secţiei germane de actorie de la Universitatea de Vest vor organiza o serie de ateliere care urmăresc dezvoltarea şi perfecţionarea unor aptitudini precum capacitatea de comunicare interculturală, actorie şi vorbire scenică, antrenarea vocii şi a

, elemente de improvizaţie sau experiment şi studiu de rol sau de scenă.

Ediţia din acest an este coordonată de Miklós Bács, conferenţiar la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi unul dintre cei mai titraţi pedagogi din învăţământul superior artistic din România, asistat de actorii bucureşteni Andrea Gavriliu şi Ştefan Lupu.

Şcoala de vară de la Gărâna a fost iniţiată în anul 2009 de teatrul german, primele două ediţii desfăşurându-se în 2009 şi 2010 cu artişti şi coordonatori de ateliere din Germania, Statele Unite şi România. Proiectul teatrului german e sprijinit de guvern, municipalitate, muzeul şvabilor dunăreni din Ulm şi de comuna Brebu Nou.

2 COMENTARII

  1. o se crepe de ciuda derectoria de la teatru national (Ada H.) ca iara herr Derector Versendan io luat fata si ie mai bun ca tote derectore de la tiatrele romanesti. asta ieste ! neamtu’ ie neamt !!! ca si in cazu lu herr Johannis care va iesi sigur presedinte de la Romania. si atunce poate o sa facem ca la Timisoara sa existe un singur Derector pe toate teatre si opara si ala sa fie herr Lucian Versendan.

    • neamt prost. invata prima data cum se scrie corect romaneste daca te dai actor. iar in ce priveste „crepatul” vezi ca directorul vostru se afla in colimatorul Curtii de conturi si auditului primariei, pt. niscai…sifonari de bani publici ! asa ca ciocu mic maestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.