Rectorul Universității de Vest, supărat pe reprezentanții Primăriei Timișoara. Care este motivul

Rectorul Universității de Vest, supărat pe reprezentanții Primăriei Timișoara. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

pirtea

Două busturi au fost dezvelite în urmă cu câteva zile de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pe aleea personalităților din Parcul Central. Unul dintre acestea este cel al lui Gheorghe I. Tohăneanu, unul dintre întemeietorii învățământului filologic universitar timișorean, profesor al Universității de Vest, doctor în filologie și scriitor.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, salută decizia municipalității de dezvelire a bustului lui Gheorghe I.


Tohăneanu, despre care spune că reprezintă unul dintre cele mai importante motive de mândrie pentru  poporul român.

Totuși, acesta le reproșează reprezentanților Primăriei Timișoara că au omis să trimită o invitație la ceremonia de dezvelire a bustului și Universității de Vest. “Promovarea adevăratelor valori ale țării este mereu una dintre prioritățile Universității, considerând că personalitatea lui Gheorghe I. Tohăneanu trebuie să aibă întreaga noastră apreciere. În acest context, ne-am fi bucurat, totuși, ca reprezentanții Universității să fi fost cel puțin invitați la momentul dezvelirii bustului. Cel mai probabil, dintr-o scăpare a Primăriei, evenimentul s-a desfășurat fără prezența Universității, eventuală invitație pe care am fi onorat-o cu imensă dragoste și deosebit respect pentru unul dintre cei mai îndrăgiți profesori ai noștri”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnule Prof.Univ.Dr.Marilen Pirtea, Rector al Universității de Vest din Timișoara, NU este omis NIMIC la Robu, intentionat NU v-a invitat ca sa poata vorbi doar maria sa UNICUL, SINGURUL, INEGALABILUL……

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.