Situaţie critică în comuna Denta, din cauza râului Bârzava UPDATE Armata, la...

Situaţie critică în comuna Denta, din cauza râului Bârzava UPDATE Armata, la încărcat saci, localnicii la privit apa GALERIE FOTO

5
DISTRIBUIȚI

 

denta inundatii 1

Autorităţile din Timiş sunt din nou în stare de alertă din cauza râului Bârzava. După ce pericolul a trecut la Gătaia, acum toate forţele sunt concentrate în comuna Denta.

Apa care s-a scurs dinspre Gătaia a ajuns la Denta, unde cotele au crescut alarmant. În unele locuri apa a ieşit din albie, fiind inundate mai multe case din localităţile Denta şi Roviniţa Mare, unde încă de azi noapte a început lupta cu apele. „Am întărit malurile cu saci de nisip acolo unde era situaţia mai dificilă. Apele Bârzavei au crescut, şi de două ore staţionează. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în următoarele ore. Sunteţi pregătiţi inclusiv să evacuăm oamenii”, a declarat pentru PRESSALERT.ro prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

UPDATE În centrul Dentei e agitaţie mare. Pe marginea şoselei stau înşirate autospecialele de la armată, ISU Banat, Jandarmerie, Apele Române, Prefectură. Puţin mai încolo, câteva duzini de militari lucrează ca furnicile la încărcatul sacilor cu nisip. Mii de saci au plecat deja spre malurile Bârzavei. „Am încărcat vreo 15.000 de saci până acum”, trage linie contabila primăriei, care înlocuieşte primarul şi viceprimarul, plecaţi în concediu. În timp ce militarii transpiră la încărcat saci, localniciii se plimbă agale pe marginea drumului şi inspectează podurile. Aruncă câte un ochi la apa umflată a Bârzavei şi comentează cu cunoscuţii. Niciunul nu vine să pună pe lopată lângă militari.

După miezul nopţii se verifică cotele apelor – e într-o mică scădere. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, are totuşi o nemulţumire „n-aţi scris la PRESSALERT că am avut dreptate. Ieri am spus ministrului Duşa că nu avem ce face atunci şi că de astăzi încep să se retragă apele. Am avut dreptate. Nici acum nu e târziu să scrieţi asta”. Când vine vorba despre perdaful primit de la ministrul Apărării schimbă vorba. Militarii încarcă încă o remorcă de tractor cu saci de nisip care-s pregătiţi să plece oriunde este nevoie. Noaptea albă continuă – o parte dintre oamenii în uniformă rămân pe poziţii ca să intervină dacă rupe apa pe undeva malul.


Localnicii s-au topit în case sau pe la non-stop-uri. Toţi au un singur gând – să trecem cu bine peste noapte.

5 COMENTARII

  1. imi vine sa vomit !!!! ce baliverne mai scrieti…………
    Ati fotografiat batrani, femei si copii !
    de ce nu ati fotografiat echipele de localnici care au muncit 2 zile non-stop la intarirea digurilor in zonele critice?
    De ce nu ati fotografiat utilajele localnicilor care au transportat sacii cu nisipi ?

  2. sunteti niste nesimiti si totul este politi daca nu eram noi localnici sectorul patru era inundat , pentru ca armata nu a intervenit cand a trecut apa peste dig au spus ca ei nu vor sa moara electrocutati si am refacut digul noi localnici deci daca nu stiti situatia mai bn ati tacea din gura atat stiti sa criticati datorita domnului primar au venit un numar de localnici chiar si trei utilaje deci ar fi mai bine sa tceti din gura

  3. datorita cui au venit localnicii si utilajele?! datorita primarului? poi primarul si viceprimarul sunt in concediu!!! ce merit au ei in lupta cu apele?! pe ei i-a durut fix in cur de situatia comunei! au plecat sa cheltuie ce au ,,castigat” in cursul anului!

  4. Pe unde am fost eu am vazut Armata, ISU si Apele Romane zbatandu-se sa salveze situatia. F rar si localnici. Pe cei care au fost ii rog sa ma scuze ca generalizez. Si totusi, cei trimisi de la Timisoara nici nu sunt platiti pt ore suplimentare si nu au nici un alt beneficiu din zona si au muncit pana la extenuare iar localnicii care erau primii datori sa-si apere comunitatea au analizat situatia, au sunat sa cheme ajutoare si eventual au evaluat situatia in presa. Stiti ce le-ar mai trebui? O biserica in plus. Sa se roage sa le mai sara altii in ajutor datile viitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.