Timişorenii de la Desant susţin un concert caritabil în cadrul campaniei Music...

Timişorenii de la Desant susţin un concert caritabil în cadrul campaniei Music For Autism

0
DISTRIBUIȚI

desant

Formaţia timişoreană Desant va susţine un concert caritabil în cadrul campaniei „Music for Autism“, care va avea loc în zona plajei Legendary din Mamaia în data de 30 august de la ora 21.30.

Proiectul „Music for Autism” a debutat în toamna anului 2012 la iniţiativa unei trupe constănţene, iar în decursul acestei perioade campania a avut parte de concerte susţinute de Timpuri Noi, Berti Barbera şi Nicu Patoi, Viţa de Vie, Florin Chilian, Ada Milea, White Walls, Vama, Mihai Mărgineanu, Proconsul, Celelalte Cuvinte şi Cargo.

În martie  2014, organizatorii reușesc inaugurarea sălii de stimulare senzorială la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” din Constanţa, beneficiarii fiind aproximativ 150 de copii diagnosticaţi cu deficienţă mintală, tulburări din spectrul autist, deficienţe asociate etc. Scopul acestui proiect este să se aducă la cunoştiinţă provocările întâlnite zilnic de aceşti copii împreună cu familiile lor. În acelaşi timp, se doreşte sensibilizarea opiniei publice, conştientizarea şi informarea adolescenţilor despre aspectele acestor tulburări, de a înţelege că o persoană cu autism sau altă dizabilitate se confruntă în viaţă cu probleme legate de comunicare şi interacţiune socială, izolarea şi marginalizarea.


Prin acest proiect organizatorii şi-au propus să strângă fonduri pentru a ajuta la demararea terapiilor suportive în procesul de compensare-integrare în societate a copiilor cu diverse deficinţe.

„Trupa  timişoreană Desant va susţine pentru a doua oară acestă campanie în data de 30 august. Există o legătură între «Music for Autism» şi oraşul Timişoara, datorită faptului că am fost studentă la Universitatea de Vest din Timişoara, în primul an am făcut practică la Casa Speranţa din oraş. Acolo am văzut o cameră de stimulare senzorială. M-a impresionat, mi-am dorit să fac şi eu o sală similară la Constanţa“, ne-a declarat Veronica Neguţu, din partea organizatorilor acestui concert. „Suntem bucuroşi că putem participa la acest proiect din nou şi vom sprijini această iniţiativă ori de câte ori este nevoie“, a adăugat Benny J. Morgan, managerul trupei Desant.

Formaţia timişoreană pregăteşte cel de-al doilea material discografic, care va apărea pe piaţă în toamna acestui an. În această vară, muzicienii timişoreni au susţinut un recital în cadrul concertului caritabil Rock 4 Serbia, organizat la Grădina de Vară a Filarmonicii şi au cântat pentru prima oară în afara graniţelor, în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilelor Oraşului Pancevo. După ce a debutat cu albumul „Joc de noroc”, formaţia Desant a avut parte de o serie de aprecieri din partea amatorilor de rock din ţara noastră. Materialul discografic de debut a fost numit „cel mai bun album rock al anului 2012“ de către Radio Romania 3Net “Florian Pitiş” şi „cel mai bun album metal al anului 2012 în România“ de către cei de la MaximumRock.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.