S-au turnat primii șapte kilometri de asfalt pe pista de biciclete care...

S-au turnat primii șapte kilometri de asfalt pe pista de biciclete care va lega Timișoara de Serbia. Câți bani vin de la UE

1
DISTRIBUIȚI

994474_760039907368539_73987688498799389_n

Primii șapte kilometri de asfalt au fost turnați pe pista de biciclete care va fi realizată de-a lungul Begăi, între Timișoara și Serbia, anunță reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat. Mai mult, alți 20 de kilometri din pista de biciclete sunt pregătiți pentru asfaltare .Pista de biciclete, care are o lungime totală de 37 de kilometri și va fi realizată până la frontiera cu Serbia, va fi finalizată în primăvara anului 2015.

ABA Banat implementează în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și Primăria Zrejanin din Serbia proiectul “Valorificarea potențialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timișoara”.


Proiectul a fost semnat în martie 2013, dar lucrările la pistă au început în urmă cu câteva luni, și are scopul de a dezvolta potențialul turistic local și regional, dar și dezvoltarea cicloturismului. La finalul implementării proiectului, va exista o pistă de biciclete care va porni aval de Podul Modoș de la ieșirea din Timișoara și va conecta localitățile Utvin, Sînmihaiu Român, Uivar, Otelec, până la granița cu Serbia.

Traseul pistei urmează exact linia digului Begăi, fiind direct paralel cu Canalul Bega. Pista are lățimea de 3,5 metri, din care doi metri asfalt și 1,5 metri acostament de piatră spartă. Traseul acestei piste de biciclete din județul Timiș va fi conectat cu cel al pistei de biciclete realizată în Timişoara de către primărie.

“În cadrul acestui proiect, partenerii noștri transfrontalieri din Zrenjanin vor realiza un studiu de fezabilitate pentru crearea unei piste cicloturistice de la Zrenjanin până la granița cu România, urmând ca în viitor folosind alte surse de finanțare această pistă cicloturistică să fie construită și conectată de pista de biciclete din județul Timiș”, transmit reprezentanții ABA Banat. Proiectul beneficiază de o finanțare europeană nerambursabilă de aproape 2,4 milioane de euro.

Foto: Valentin Pokus-Alex

1 COMENTARIU

  1. SI UNDE SE DUC BANIII , LA CARE FIRMA , AICEAI PROBLEMA . CINE STIE CINE INCASEAZA BANIII , CARE ESTE CONSTRUCTORUL SI CINE STA IN SPATELE AFACERII . STIE CINEVA ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.