IGNORAȚI Voluntarii care au realizat podul din PET-uri peste Bega nu au...

IGNORAȚI Voluntarii care au realizat podul din PET-uri peste Bega nu au primit niciun răspuns de la reprezentanții Cărții Recordurilor

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Zeci de voluntari din Timișoara au muncit luni întregi pentru a realiza cel mai mare pod din recipiente de plastic din lume. Podul format din peste 100.000 de PET-uri a fost lansat „la apă”, pe Bega, în luna iulie, iar timp de două săptămâni și jumătate, timișorenii s-au putut plimba pe el. Membrii Asociației EcoStuff România, inițiatorii proiectului „cu.podu”, nu au reușit să strângă fondurile necesare pentru a aduce un reprezentant al Guinness Book în capitala Banatului pentru a consemna recordul, așa că au trimis documentația prin e-mail.

„Reprezentanții Guinness Book ar fi trebuit să ne trimită un răspuns în maxim 12 săptămâni din momentul în care au primit documentația. Ieri a fost ultima zi și nu am primit niciun răspuns. Astăzi le-am mai scris o dată, iar dacă nu o să ne răspundă, săptămâna viitoare vom redacta o scrisoare deschisă”, ne-a spus Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff România.

cu.podu

„Cu.podu” este un proiect ecologic prin care inițiatorii au dorit să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume. De asemenea, organizatorii și-au propus și să doboare actualul record mondial, deținut de artistul Jolanta Smidtiene din Lituania, care a realizat, în urmă cu trei ani, un brad de Crăciun din 42.000 de recipiente din plastic.

Nu mai puțin de 11.000 de euro au fost investiți pentru ca podul din sticle de plastic din Timișoara să poată fi realizat. După demontarea podului, reprezentanții Asociației EcoStuff au scos la vânzare fierul, lemnul și restul materialelor utilizate pentru că și-au dorit ca acestea să fie refolosite, și nu aruncate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.