Marș pentru purtarea bebelușului în „marsupiu”, la Timișoara. Ce semnal au dorit...

Marș pentru purtarea bebelușului în „marsupiu”, la Timișoara. Ce semnal au dorit să tragă zecile de mămici care s-au plimbat pe străzile orașului FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>IMG_6102

Paradă inedită organizată, astăzi, la Timișoara de către Asociația Alăptează. Zeci de mămici și un tătic s-au adunat, în jurul orei 16.00, în spate la Poșta Mare, pentru a promova purtarea corectă a bebelușului în așa zisul „marsupiu”. „Marșul Bebelușilor Purtați” a avut loc în cadrul Săptămânii Internaționale a Purtării Bebelușilor, ce are loc între 5 și 11 octombrie.

Fiecare mămică a venit la paradă cu copilul într-un sistem de purtare sănătos, iar nicio participantă nu s-a sfiit să-și alăpteze bebelușul în public. De la Poșta Mare, mămicile s-au plimbat cu bebelușii în „marsupiu”, spre uimirea trecătorilor, pe B-dul Revoluției, Parcul Copiilor, Parcul Rozelor și până în centrul orașului.

Florida Mitroi, una dintre mămicile care a participat la eveniment, ne-a declarat că la paradă au participat cel puțin 40 de mame. „Încercăm să le arătăm mămicilor cum se poartă ergonomic și sănătos copiii, dând exemplu prin tot felul de sisteme pe care le avem deja, pe piață este o gamă largă de sisteme. Asociația Alăptează împreună cu alte asociații de alăptare care susțin sistemele am zis să ne organizăm și să le arătăm celorlalte mămici că se poate dacă ai copil mic să te plimbi, să-l plimbi și ergonomic, să faci tot ce făceai și înainte de a avea un copil”, ne-a spus Florida Mitroi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.