Certificarea „Made in Banat” se poate obține începând de azi. Ce condiții...

Certificarea „Made in Banat” se poate obține începând de azi. Ce condiții trebuie să îndeplinească firmele interesate

0
DISTRIBUIȚI

Firmele bănăţene interesate să obţină marca „Made in Banat” pot obţine, începând de astăzi, Ghidul Made in Banat, de la sediul CCIAT.

Firmele care aspiră la această marcă trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe obligatorii. Producătorul trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Banatul românesc sau sârbesc, iar produsele sau serviciile pe care le oferă să fie din regiunea transfrontalieră în proporţie de cel puţin 51%. Trebuie îndeplinite cerinţele de funcţionare dn punct de vedere sanitar-veterinar, sănătate publică, protecţia mediului şi protecţia consumatorului, producătorului i se cere să aibă implementat sau în curs de implementare un sistem de management al calităţii, atât pentru produse alimentare cât şi nealimentare şi să-şi demonstreze, cu documente justificative, capacitatea fnanciară şi de producţie, să prezinte bilanţul contabil şi să aibă continuitate în ultimii trei ani de activitate.

Conform clasificării internaţionale a produselor şi serviciilor pentru înregistrarea mărcilor, există 14 grupe de produse şi servicii cărora li se aplică toate aceste criterii, neîndeplinirea unuia dintre ele ducând la descalificarea cererii producătorului.


Firmele eligibile vor fi desemnate de către comisiile de specialitate din România şi Serbia, după care oferta lor va fi analizată de un grup comun de lucru. Pe întreaga perioadă a derulării proiectului, acordarea mărcii „Made in Banat” este gratuită pentru un număr de 11 solicitanţi din România şi Serbia. Proiectul este finanţat printr-un program de cooperare transfrontalieră şi vizează creşterea competitivităţii IMM-urilor care realizează produse şi servicii tradiţionale, specifice Banatului istoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.