FADERE cere demiterea lui Corlăţean, formarea unui Comitet de criză sau amânarea...

FADERE cere demiterea lui Corlăţean, formarea unui Comitet de criză sau amânarea turului 2

0
DISTRIBUIȚI

Federaţia asociaţiilor de români din Europa îi cere premierului Victor Ponta destituirea de urgenţă a Ministrului Titus Corlăţean, pentru votul din diaspora în turul I al prezidenţialelor, solicitând şi formarea unui Comitet de criză care să se ocupe de turul 2, sau chiar amânarea acestui tur.

„FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa, solicită Domnului Prim-Ministru al României destituirea de urgenţă a Ministrului de Externe, Titus Corlăţean, care a fost incapabil să găsească o soluţie concretă pentru a garantiza votul românilor din diaspora pentru turul doi. În acelaşi context, solicităm formarea unui Comitet de criză care să se ocupe de organizarea alegerilor în diaspora. Este evident că Ministerul Afacerilor Externe continuă să fie departe de a găsi soluţii viabile prin care să se garantizeze votul românilor din diaspora. Dacă nu există timp pentru organizarea celui de-al doilea ţur al Alegerilor Prezidenţiale în aşa fel încât toţi românii din diaspora să poată vota, propunem Biroului Electoral Central amânarea acestuia până când MAE va oferi garanţia că alegerile se vor desfăşura în condiţii optime”, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei Mediafax.

De asemenea, FADERE afirmă că punerea la dispoziţia alegătorilor a Declaraţiei pe propria răspundere şi amplierea în secţii a numărului cu doar două sau trei persoane nu va îmbunătăţi deloc situaţia din diaspora.

„Duminică, 9 noiembrie, românii din Madrid, Londra, Paris, Dublin, Berlin, Viena şi Bruxelles se vor manifesta în faţa Ambasadelor pentru a cere MAE soluţii viabile pentru votul în diaspora.


Cerem încă o dată 1.000 secţii de vot pentru diaspora şi dublarea numărului personalului si stampilelor din secţiile de vot deja existenţe”, se mai arată în comunicat.

„Domnul Ministru Titus Colăţean continuă să dezinformeze opinia publică afirmând că nu are suficient timp pentru a primi spaţiile din partea adiministraţiilor locale din ţările UE unde să se instaleze noile secţii de votare. Informăm pe această cale încă o dată dispoziţia asociaţiilor de a media aprobările locurilor în care să se amplazeze secţiile de vot”, a declarat Daniel Tecu, preşedinte FADERE, citat în comunicat.

Ministrul Titus Corlăţean a anunţat, vineri, că întreaga conducere a MAE se va deplasa săptămâna viitoare pentru a verifica stadiul organizării votului, în special în acele locuri unde au existat probleme la turul I al prezidenţialelor, şi pentru a participa, în ziua votului, la organizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.