REZULTATE alegeri prezidențiale 2014. EXIT POLL: Victor Ponta – 41,5% și Klaus...

REZULTATE alegeri prezidențiale 2014. EXIT POLL: Victor Ponta – 41,5% și Klaus Iohannis – 31,2% intră în turul II UPDATE Declarațiile candidaților

0
DISTRIBUIȚI

Românii au ales astăzi dintre 14 candidați aflați în competiția pentru Cotroceni. Victor Ponta și Klaus Iohannis se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale programat pentru 16 noiembrie, conform sondajului comandat de Digi 24.

Victor Ponta – 41,5%

Klaus Iohannis – 31,2%

Conform datelor anunțate de institutele de sondare a opiniei publice, rezultatele sunt următoarela:

SOCIOPOL: Ponta – 40%, Iohannis – 31%

IRES: Ponta – 41,50% , Iohannis – 31,2%, Tăriceanu – 5,3%, Udrea – 5,1%, Macovei – 4,5%

CSCI: Ponta – 40% , Iohannis – 31%, Tăriceanu – 6%, Macovei – 5%, Udrea – 5%

CSOP: Ponta – 38%, Iohannis – 32%, Macovei – 6%, Tăriceanu – 6%, Udrea – 6%

 

UPDATE Declarațiile candidaților pentru turul II al alegerilor prezidențiale, în urma exit-poll-urilor

Klaus Iohannis, candidatul PNL, a declarat la TVR1: Vreau să mulțumesc românilor că au votat, indiferent pe cine au votat. Vreau să mulțumesc, în mod special, celor care au votat România lucrului bine făcut, celor care m-au votat pe mine astăzi, acum este clar că în competiție au rămas doi candidați, eu și Victor Ponta.


Românii au de ales între două variante, România lucrului bine făcut, o Românie normală sau România lucrului prost făcut și a scandalului. Eu sunt singurul rămas în competiție dispus să garanteze independența justiției și statul de drept.

Victor Ponta Mă simt extrem de mândru pentru faptul că mulți români au avut încredere în proiectul meu de președinte. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut că este important să voteze și vreau să îi rog pe toți cei care au votat pentru mine să fie din nou alături de mine în 16 noiembrie, pentru că atunci vom pune capăt acestor 10 ani atât de răi. Mă consider responsabil pentru toți românii, am o responsabilitate față de toți și proiectul meu de președinte îi include pe toți românii din țară și din afara țării, pot si vreau să fiu președintele tuturor românilor pentru că am crezut mereu că românii pot fi un popor unit. După toți acești ani de ură, avem nevoie de a merge pe un nou drum. Cele două săptămâni de campanie le voi folosi pentru a prezenta în continuare proiectul meu de președinte pentru ceea ce ține de atribuțiile unui președinte. Voi participa în ultima săptămână la cel puțin patru întâlniri pentru a vorbi de ceea ce intră în fișa postului unui președinte. Reiau invitația contracandidatului meu să fie prezent la aceste dezbateri, pentru a vorbi despre ceea ce vrem să facem, nu pentru confruntări. Sunt 10 ani de sărăcie, de dezbinare, de ură, se termină într-un mod penibil, dar noi nu putem decât să ne bucurăm. Eu sunt președintele oamenilor, nu al lucrurilor”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.