Timișoara, tărâmul terenurilor lăsate în paragină. Cu cât a fost amendată o...

Timișoara, tărâmul terenurilor lăsate în paragină. Cu cât a fost amendată o companie de poliția locală și ce planuri are municipalitatea

1
DISTRIBUIȚI

După Industria Lânii, o nouă societate comercială a fost amendată pentru că nu s-a ocupat de salubrizarea unui teren pe care îl are în subordine.

Poliția Locală a anunțat că “urmare a sesizărilor de la cetățeni, politiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat verificări și au aplicat astăzi sancțiune contravențională conform HCL 371/2007 modificată societății GS Aedificandi SRL, care deține un teren în zona Calea Torontalului, în spatele stației Petrom, pentru care nu a luat măsuri de salubrizare, igienizare și împrejmuire. Deși inițial proprietarii firmei au fost notificați cu privire la necesitatea luării acestor măsuri în caz contrar riscând amenzi între 1500 și 2500 lei, aceștia nu s-au conformat, motiv pentru care au fost sancționați.


Mai mult, pe terenul amplasat pe str. Aurel Pop mai multe persoane fără adăpost și-au improvizat ilegal adăposturi, transformând terenul într-un adevărat focar de infecție. Conform prevederilor legale, proprietarul este obligat să-și întrețină, să-și cosească de vegetația uscată și să-și salubrizeze terenurile pe care le deține, precum și să le înprejmuiască. Așadar reprezentanții societății au fost sancționați cu 1500 lei, precum și cu o nouă somație pentru curățarea și îngrădirea terenului”. Mai mult poliția anunță că amenzile vor curge până la intrarea în legalitate.

Vă reamintim că pentru a stopa astfel de cazuri, municipalitatea timișoreană are în plan introducerea unei taxe pe paragină.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.