Din ce motiv absurd nu a mai putut familia unui pacient MORT...

Din ce motiv absurd nu a mai putut familia unui pacient MORT la Spitalul Județean Timișoara să recupereze banii plătiți pe un dispozitiv pe care unitatea medicală nu-l avea

2
DISTRIBUIȚI

În spitalele de stat din Timișoara, pacienții ar trebui să fie tratați gratuit. Iar în cazul în care, totuși, unitatea medicală nu are un anumit medicament sau dispozitiv medical, familia pacientului poate să cumpere ce este necesar, urmând ca banii plătiți să fie rambursați. Din păcate, uneori nici acest lucru nu se întâmplă cel puțin la Spitalul Județean Timișoara.

Timișoreanul Dragoș Ionuț Vasile ne-a povestit că a trecut printr-o astfel de situație. În decembrie 2013, bunicul acestuia a fost internat în Clinica de Chirurgie II de la Spitalul Județean Timișoara, unde medicii l-au operat pe colon, dar pentru asta au avut nevoie de o pensă specială. „Pensa a fost cumpărată de la firma BioSintex, noi am plătit pentru ea peste 2.000 de lei. Din păcate, operația nu a fost reușită, iar la o săptămână după intervenția chirurgicală pensa s-a rupt. S-a mai făcut o operație de urgență, dar bunicul a făcut septicemie și a murit”, ne-a spus Dragoș Ionuț Vasile, nepotul bunicului.

După ce pacientul a murit, familia acestuia a încercat să recupereze banii pe care i-a cheltuit pe acea pensă, însă fără succes.


Și asta pentru că firma care a livrat dispozitivul medical „a uitat” să emită și factură. După multe insistențe, o factură în acest sens a fost emisă abia după o lună de la decesul bunicului, astfel că era prea târziu pentru ca dosarul în vederea rambursării cheltuielilor să mai fie depus. „Factura trebuia emisă în perioada cât bunicul a fost internat în spital. Am impresia că voit nu s-a emis acea factură pentru ca oamenii să nu poată recupera banii de la spital în cazul în care doresc acest lucru. Aș dori să trag un semnal de alarmă, să nu mai pățească și alți oameni ce am pățit eu, adică să nu mai poată recupera nimic”, ne-a mai povestit timișoreanul.

Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, spune că se va realiza o anchetă. „Acest domn a fost ieri la mine, i-am spus să facă o sesizare către noi, iar noi vom lua legătura cu firma să vedem ce s-a întâmplat, de ce a existat acel decalaj de timp. Din punctul meu de vedere, nu e normal să primești un lucru azi și să eliberezi factura peste trei săptămâni. Vom vedea ce s-a întâmplat”, a declarat Marius Craina.

2 COMENTARII

  1. mai repede cred ca un fraier, smecher, a vandut el pensa provenita cine stie de unde, insa nu cred ca domnu Craina este in stare sa afle persoana

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.