Comisarul șef Doinel Malcoci, despre activitatea de lider de sindicat: „Nu dau...

Comisarul șef Doinel Malcoci, despre activitatea de lider de sindicat: „Nu dau socoteală decât în fața acelei forțe la care eu îi spun Dumnezeu” VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Comisarul şef Doinel Malcoci, liderul SNPPC Timiș, cel mai mare sindicat din Poliția Timiș a oferit detalii vizavi de activitatea sa de sindicalist, la PRESSALERT LIVE. Acesta a spus că, practic benevol, își ajută colegii să rezolve probleme cu superiorii și chiar îi reprezintă la procese ajutându-i astfel să nu aibă parte de abuzuri la locul de muncă. Acesta s-a enervat când i-au fost citite mai multe întrebări, primite în timpul emisiunii, legate de cum îi ajută sindicatul pe poliţişti şi cum se implică în a le rezolva problemele.

„Eu îmi fac treaba mea la dispecerat. Nu am nicio funcție din 2005 de când sunt eu la dispecerat funcția mea este de specialist 2, nici măcar specialist 1. De la sindicat primim pe lună echivalentul a treizeci de litri de combustibil. Primeam pe an, de două ori, de obicei la Paști și la Crăciun, niște bonuri valorice pe care le împărțeam care însumau 30 de bani pe membru de sindicat. Deci, ca valoare, însemna 3400 de lei împărțiți la 12 luni apoi împărțiți la oamenii de care vorbim”. Întrebat dacă este posibil ca să vrea cineva să îi ia locul Malcoci a spus că „oricând.


Nu mă interesează, eu ce fac nu dau socoteală decât în fața acelei forțe la care eu îi spun Dumnezeu”. Comisarul şef a precizat apoi că-şi aşteaptă oricând colegii membrii de sindicat să le prezinte activitatea sa şi că nu-i convine faptul că nu se prezintă la adunările generale ale sindicatului.

Malcoci s-a plâns de colegii de la Investigații Criminale care i s-au adresat în legătură cu programul de muncă, dar la şedinţa stabilită împreună cu superiorii acestora, toţi s-au arătat mulțumiți de program. Pe lista de nemulțumiri a sindicalistului se află și faptul că este nevoit să schimbe turele la muncă pentru a reprezenta colegii în procese, dar și că polițiștii se tem să iasă în stradă la proteste.

Întrebat de ce mai face munca de sindicalist, din moment ce are mai multe dezavantaje decât avantaje, Malcoci a spus că este de bază inginer și este obișnuit să aibă o listă cu beneficii și pierderi. „Pentru mine este o mare onoare că acești oameni m-au ales și au încredere în mine și eu caut cât mai am de trăit pe lumea asta ca la fapte bune să am multe x-uri”.

2 COMENTARII

  1. Mi-a placut in general emisiunea.Singura obiectie ar fi legata de superspionii miltari care sunt atat de laudati de americani.
    Nu e chiar asa Dragos.Suntem periati cand au nevoie de noi.Sa fim mana care scoate castanele din foc ,uneori.Cand nu vom mai fi utili,vom afla adevarul.
    De asemenea il admir pe domnul Malcoci ca a avut taria sa spuna ce a spus.Doar ca nu a explicat ceea ce Dragos a vrut sa auda.
    Legat de IQ se referea la un modus vivendi,unde militarul executa si nu gandeste.Pentru ca asta e esenta militariei.Executarea de ordine.Ca o fi bine sau rau,asta nu hotarasc eu.
    Politistii pe dealta parte ,au limite mult mai largi in actiune,vis-a-vis de sefii lor.
    Va dau ca exemplu iarna lui 2012 cand jandarmii,au batut fara deosebire barbati,femei,si batrani,si pe oricine se afla in raza bastoanelor lor in Bucuresti.Asta denota cretinism,denota spirit de turma.
    Niciodata nu am auzit ca haite de politisti sa maltrateze oameni la gramada,fara discernamant.
    Asta era unul dintre aspectele la care se referea Malcoci.
    De asmenea,nu sunt de acord cu tine Dragos cand spui ca jandarmii sunt infinit mai putin corupti decat politistii.Chestia asta tine doar de competenta pe care o au.Pe stadioane unde ei merg sa bata ultrasii nu primesc spaga.Dar ia sa intre pe rutiera,economic etc,linii de munca susceptibile de a fi coruptibile si sa vezi cum vor ajunge din urma cu voiosie spagarii Politiei,ba ii si vor concura cu succes.

    • M-ati blocat!Va multumesc mult si ma bucur ca ati inteles ceea ce am spus si printre randuri!Aveti treaba cu IQ-ul,in sensul bun,bineinteles!Sarbatori fericite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.