INEDIT Terapie prin olărit la o școală specială din Timișoara în care...

INEDIT Terapie prin olărit la o școală specială din Timișoara în care învață copii cu deficiențe fizice sau intelectuale. Cum sunt ajutați în atelierul de tradiții FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe șanse pentru cei 200 de copii cu dizabilități fizice sau intelectuale care învață la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “P. P. Neveanu” din Timișoara de a-și depăși deficiențele și de a-și găsi un loc de muncă mai ușor după ce termină școala. Și asta pentru că, din această lună, în școala specială timișoreană funcționează un cabinet și un atelier inedite, realizate cu sprijinul financiar al Clubului Lions Diamond.

Este vorba despre un cabinet de ergoterapie, o formă de terapie cu ajutorul căreia copiii pot învăța să se descurce singuri în viața de zi cu zi sau pot să-și ocupe timpul liber cu munci ușoare, care îi mențin într-o formă fizică bună și cu un moral ridicat, pentru că se simt utili. Astfel, cabinetul a fost dotat cu mașini de cusut, brodat, ustensile pentru mărgelit, materiale pentru pictură, împletituri din material textil, sfoară și sticlă.

IMG_7270

De asemenea, Clubul Lions Diamond a contribuit și la realizarea unui atelier de tradiții, cu zonă pentru olărit. Potrivit specialiștilor, modelajul și olăritul sunt activități terapeutice extrem de utile pentru mobilitatea degetelor. “Este foarte important ca acești copii să depășească anumite probleme pe care le au, ei trebuie recuperați.


Produsul finit pe care-l realizează în atelierul de tradiții contribuie la creșterea stimei de sine. Astfel, olăritul nu este doar o unealtă, ci și o terapie”, a declarat, astăzi, la inaugurarea centrului de ergoterapie și atelierului de tradiții, Bianca Frunză, unul dintre dascălii care lucrează cu copiii.

Clubul Lions Diamond a organizat o serată caritabilă, în luna iunie, pentru realizarea acestui proiect, care a costat peste 2.000 de euro. Anul trecut, reprezentanții clubului au contribuit și la înființarea unei camere magice, de stimulare polisenzorială, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “P. P. Neveanu”, un loc plin de culoare ce-i ajută pe copii să se relaxeze, în care miroase a portocale. “Nevoile noastre sunt foarte mari pentru că fiecare copil este diferit. Camera de stimulare polisenzorială este folosită la maxim, acolo copiii se descarcă, se liniștesc. Aceste ateliere inaugurate astăzi îl vor pregăti pe copil pentru activitatea profesională. Pe lângă partea terapeutică, în cadrul atelierelor copilul se disciplinează și învață să lucreze pentru o bună integrare în comunitate”, a precizat Mioara Novac, directorul școlii.

camera de stimulare polisenzoriala

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.