Primarul Timişoarei, apeluri pentru finanțarea Educației. Ce procent crede că trebuie alocat...

Primarul Timişoarei, apeluri pentru finanțarea Educației. Ce procent crede că trebuie alocat pentru învățământ

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, continuă să lanseze apeluri către guvernul Ponta legat de modul în care va fi constituit bugetul pentru anul 2015.

Acesta a spus vineri că „vreau să fiu consecvent cu atitudinea pe care deja am luat-o prin acea declaraţie în cadrul căreia am solicitat guvenului să nu mai deranjeze domeniul Educaţiei, care este esenţial pentru orice ţară şi orice popor. Dacă vrem ca România să aibă o şansă de mai bine, este esenţial să înţelegem că trebuie să asigurăm condiţii mai bune pentru copiii noştri. Trebuie să asigurăm o infrastructură şcolară la nivelul anilor pe care îi trăim, dar şi un corp de calitate şi motivat. Educaţia de zeci de ani a fost mereu ignorată în jurul domeniului fiind dat lozici şi demagogie în campaniile electorale, dar atunci când a decis ce se întâmplă cu banii publici educaţia a fost mereu lăsată la margine aşa se face că s-au acumulat situaţii extrem de critice legate de corpul profesoral. Cadrele didactice se simt umilite şi deconsiderate de către societate şi evident prestaţia lor într-o astfel de societate nu poate fi la nivelul capacității pe care o au. În timp se va ajunge ca valoarea intrinsecă a corpului profesoral să nu mai fie ceea ce ar trebui să fie, iar consecinţele ar fi dezastruoase.


Deocamdată este instituită o asemenea stare de fapt însă doar parţial”.

Pe final, edilul a conchis „că riscul de generalizare este foarte mare şi de aceea ar fi inadmisbil ca guvernul Ponta 4 sau cât urmează să aloce pentru domeniul educaţiei sume inferioare de 3%. Desigur că firesc ar fi ca domeniul educaţiei să beneficieze de 6% din PIB”.

Edilul nu a pierdut ocazia de a critca îngheţatea salariilor bugetarilor. S-au tot făcut promisiuni electorale, aşa numitele pomeni acum când ar trebui să se aloce bani pentru ca toată lumea să trăiască mai bine iată că guverul ne anunţă că salariile bugetarilor vor îngheţa. După atâta îngheţ din 31 decembrie 2008 cred că lumea s-a săturat şi evident că salariile inferioare sumei de 1.000 de lei sunt ridicole. Cum să fii medic cu salariu mai mic de 1.000 de lei. Cum să fii profesor cu salariu mai mic de 1.000 de lei Cum să fii performanţă în cultură, administraţie sau altele finanţate de la bugetul de stat cu salariile sub 1.000 de lei pe lună?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.