RETROSPECTIVĂ 2014 Investiții importante în școlile și universitățile din Timișoara. Ce proiecte...

RETROSPECTIVĂ 2014 Investiții importante în școlile și universitățile din Timișoara. Ce proiecte de anvergură au fost duse la bun sfârșit

0
DISTRIBUIȚI

2014 a reprezentat pentru învățământul timișorean anul în care s-au realizat o serie de investiții, de care vor beneficia miile de elevi care învață în școlile din oraș. De asemenea, și universitățile de stat din Timișoara au dus la bun sfârșit o serie de proiecte importante pentru studenții lor.

Spre exemplu, din februarie 2014, 30 de elevi de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara pot învăța într-o clasă „inteligentă”, în care nu au nevoie de pix și caiete, pentru că elevii scriu direct pe tabletă. Sala de clasă a fost renovată și dotată cu echipamente IT de ultimă generație de către o mare companie producătoare de electronice.

IMG_2375

La sfârșitul lunii ianuarie, Universitatea Politehnica din Timișoara se lăuda că a finalizat cu succes un important proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană. Este vorba despre Institutul de Cercetări pentru Energii Regenerabile, care a fost realizat cu 17,5 milioane de euro și în care fac cercetări la cel mai înalt nivel 20 de specialiști. “Avem microscoape prin care putem vedea cum se mișcă electronii pe orbită, putem face cercetare științifică la cel mai înalt nivel”, explica primarul Nicolae Robu.

Universitatea de Vest din Timişoara a reușit performanța de a se clasa, în 2014, în top 200 mondial cu domeniul limbi moderne. Clasamentul a fost realizat folosind date privind reputaţia academică, precum şi rezultatele cercetării pentru cele mai bune universităţi din lume, pentru diferite domenii.


De asemenea, UVT s-a aflat în Clasamentul Internațional al Universităților 2014 QS World University Rankings, clasamentul celor mai bune 800 de universități la nivel global.

Începând cu luna iunie, în toate clădirile și căminele Universității Politehnica din Timișoara, studenții și profesorii pot naviga gratuit pe Internet. Acest lucru este posibil după ce Universitatea Politehnica a reușit să implementeze, în parteneriat cu Universitatea din Debrecen, un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de aproape 780.000 de euro.

Vestigiile arheologice din județul Timiș pot fi descoperite mult mai ușor, după ce specialiștii din cadrul Departamentului de Geografie din Universitatea de Vest din Timișoara au reușit să pună pe picioare cel mai performant laborator de geofizică din România. Aproape 300.000 de euro, bani de la Uniunea Europeană, au fost investiți pentru modernizarea și dotarea laboratorului cu echipamente de ultimă generație.

6

Mii de elevi din județul Timiș sunt pregătiți suplimentar pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat, după ce Inspectoratul Școlar Timiș a câștigat mai multe proiecte finanțate cu bani de la Uniunea Europeană. Cadrele didactice care-i pregătesc pe elevi pot primi cel mult 600 de lei în plus la salariu.

Noua bibliotecă a Universității Politehnica din Timișoara a fost, în sfârșit, deschisă, în toamna acestui an, după opt ani de la începerea lucrărilor. Biblioteca a fost realizată cu 16 milioane de euro și este una dintre cele mai moderne din țară. Cititorii beneficiază de acces direct la informație, prin consultarea, la raft, a colecțiilor bibliotecii, de un serviciu de autoîmprumut și autorestituire și de acces wifi în întreaga clădire. De asemenea, în bibliotecă există locuri de lectură pentru încurajarea studiului în grup, spații de socializare deschise care interferă cu colecțiile și o sală de videoconferințe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.