Elevii intră în febra examenelor, la mijlocul anului școlar. Când încep simulările...

Elevii intră în febra examenelor, la mijlocul anului școlar. Când încep simulările pentru Evaluarea Națională și BAC și câți școlari din Timiș s-au înscris

0
DISTRIBUIȚI

Emoții mari pentru o parte din elevii din județul Timiș, la jumătatea anului școlar. Și asta pentru că elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XI-a și a XII-a trebuie să se pregătească pentru simulări. Astfel, aceștia vor afla cât de pregătiți sunt pentru cele mai importante examene din viața lor de până acum și se vor familiariza cu atmosfera din timpul celor două teste naționale, care vor avea loc în vară.

Evaluarea-Națională

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, aproape 5.500 de elevi de clasa a VIII-a vor simula examenul la Evaluarea Națională, plus alți 10.000 ar trebui să se prezinte la simularea examenului de Bacalaureat.


Notele de la cele două simulări nu vor fi trecute în catalog, însă rezultatele obținute de elevi vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Ministerul Educației Naționale anunță că elevii de clasa a VIII-a vor fi testați, în cadrul simulării Evaluării Naționale, în 23 februarie la Limba și Literatura Română, în 24 februarie la Matematică și în 25 februarie la Limba și Literatura Maternă. Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie. Cei din clasele a XI-a și a XII-a vor fi evaluați în data de 2 martie la Limba și Literatura Română, în 3 martie la Limba și Literatura Maternă, în 4 martie are loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 martie, doar pentru elevii claselor a XII-a, are loc proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afșate în data de 12 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.