Tribut Bob Marley la Timişoara alături de polonezul Dreadsquad, prezent pentru prima...

Tribut Bob Marley la Timişoara alături de polonezul Dreadsquad, prezent pentru prima oară în Banat. Vezi unde va avea loc evenimentul VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Echipa „Reggaelize it!” continuă evenimentele menite să aniverseze muzica şi moştenirea marelui Bob Marley, cu un eveniment tribut anual care va avea loc în data de 7 februarie, la Amplificat.

Invitatul special din acest an este binecunoscutul producător și DJ polonez Dreadsquad, care vine pentru prima dată în Timișoara. Proiectul Dreadsquad a pus Polonia pe harta reggae a lumii prin producția de riddim-uri cu sunet original și care se pretează ringului de dans. Productile sale, create în cadrul studioului Superfly din Lodz, combină sunetele jamaicane de Reggae, Dub, Dancehall, Ska și Rocksteady cu sunete moderne de Breakbeat, Jungle, Dubstep și Garage.

Dreadsquad a fost lansat în anul 2001 și ceea ce a urmat a fost o avalanșă de mashup-uri şi remixuri la Sound Clash-uri din Polonia, care au dat încredere pentru a transforma o pasiune într-un mod de viață.  După o serie de concerte în Polonia, proiectul a susţinut evenimente în cadrul unor festivaluri mari precum Rototom, Overjam sau One Love şi o serie de turnee pe alte continente, în Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia si India.Dreadsquad a colaborat cu o multime de artiști jamaicani și europeni de top, inclusiv Ward 21, Tenor Fly, Top Cat, General Levy, U Brown, Million Stylez, Lady Chann, Tipa Irie, Jah Mason, Perfect Giddimani, Dr Ring Ding, Skarra Mucci, Deadly Hunta.

Până în prezent, Dreadsquad a lansat 4 mixtape-uri, 4 albume de producător full-length și o serie de single-uri pe vinil și digitale care au ajuns în topul celor mai vândute piese reggae din Europa și în playlist-urile celor mai mari DJ din lume.


Unul din cele mai cunoscute remixuri ale Dreadsquad este cel realizat pentru melodia Make it bun dem de Skrillex & Damian Marley. Warm – up – ul va fi asigurat de One Lion, iar biletele pentru acest eveniment costă 15 lei.

Robert „Bob” Nesta Marley (născut în 6 februarie 1945; d.ecedat în 11 mai 1981) a fost un cântăreț, compozitor, chitarist și activist jamaican. El este cel mai cunoscut interpret de muzică reggae, și este privit ca un profet al mișcării Rastafari.. Printre cele mai cunoscute cântece reggae ale lui Marley sunt ‘”I Shot the Sheriff”, „No Woman, No Cry”, „Three Little Birds”, „Exodus”, „Could You Be Loved”, „Jamming'”, „Redemption Song”, și „One Love”. Legend, compilația de cântece ale lui Bob Marley lansată post-mortem, este cel mai bine vândut album reggae al tuturor timpurilor, cu mai mult de 25 de milioane de exemplare vândute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.