Deputat timișean, condamnat definitiv la șase luni închisoare cu suspendare

Deputat timișean, condamnat definitiv la șase luni închisoare cu suspendare

1
DISTRIBUIȚI

mircovici

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv, luni, la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, pe deputatul Niculae Mircovici, reprezentant al Uniunii Bulgare din Banat – România, relatează Agerpres.

Un complet de cinci judecători de la Curtea supremă i-a respins lui Niculae Mircovici apelul și a menținut decizia instanței de fond din 11 decembrie 2014, prin care deputatul a fost condamnat pentru conflict de interese.

Niculae Mircovici a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General în martie 2014, ancheta fiind deschisă în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Potrivit ANI, Niculae Mircovici a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă în baza căruia soția sa a fost angajată în perioada 5 ianuarie 2009 — 15 iunie 2010 în funcția de referent în cadrul Biroului Parlamentar deținut în Circumscripția electorală nr.


35, Timiș.

De asemenea, Niculae Mircovici a încălcat dispozițiile art. 253 (1) din Codul Penal al României, întrucât a avizat contractul individual de muncă încheiat de soția sa cu Camera Deputaților, decizie în urma căreia soția a realizat un venit net în sumă totală de 20.387 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.