„Nu mai suntem PNL şi PDL, suntem un singur partid”. Ce spune...

„Nu mai suntem PNL şi PDL, suntem un singur partid”. Ce spune Marian Vasile despre duelul cu Alin Popoviciu pentru candidatura la președinția CJT în 2016 și ce crede despre criteriile de selecție VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

marian vasile (3)

Ideea de PNL şi PDL este o simplă amintire, a susţinut consilierul judeţean liberal Marian Vasile, invitat în această seară la PRESSALERT LIVE. Acesta a vorbit despre construcţia marelui PNL prin contopirea celor două partide, dar şi despre modul în care formațiunea îşi va selecta candidaţii pentru alegerile din 2016. Legat de schimbarea Codului Electoral, Vasile a spus că „la primar susţin două tururi, iar la preşedinte de CJT – să fie ales de consilieri, ca să poată schimbat la fel”.

Cât despre dorinţa sa de a candida la şefia Consiliului Judeţean Timiş în 2016 şi lupta pe care o va duce cu deputatul Alin Popoviciu, Vasile a spus că „vă anunţ că nu mai suntem PNL şi PDL, suntem un singur partid. Asta înseamnă că trebuie să candideze cel care este cel mai bine plasat din punct de vedere electoral şi cel mai bine susţinut. Va fi o competiţie internă fair-play, nu suntem o alianţă, suntem un partid.


(…) Bucureştiul a confirmat un lucru mot-a-mot, că aceşti candiaţi vor fi decişi la nivel judeţean, cu avizarea Bucureştiului, dar că se va face un sondaj de opinie”.

Legat de criteriile de selecţie practicate în PNL Marian Vasile susţine că numărul de prieteni de pe Facebook este un lucru care chiar contează, nefiind un criteriu ridicol. Acesta a spus că lista de crierii include şi activităţi precum implicarea administrativă, civică, cu VIP-uri aduse în partid, cu contribuţiile la partid.
Vasile spune că la campania din 2012 a contribuit cu 5.000 de euro din fonduri proprii, dar şi cu „multă muncă. Eu am fost secretar general adjunct din 2010. Cel mai important criteriu a fost munca în partid pe organizare concretă. (…) Într-o campanie spre deosebire de unii care o fac pe sub masă la noi în PNL s-a luat o decizie, fiecare contribuie după anumite criterii, fiecare şi-a asumat cât a putut, parţial dacă a putut. Știţi foarte bine că la noi lucrurile sunt foarte transparente”.

Liberalul nu se arată deranjat să defilieze cu colegii cu probleme cu justiţia, oameni precum deputaţii Alin Popoviciu şi Cornel Sămărtinean sau Constantin Ostaficiuc, proveniţi din PDL, şi spune că „în PNL Timiş plecăm de la prezumţia de nevinovăţie şi lăsam justiţia să se proununţe”.

1 COMENTARIU

  1. Asemenea nuiltati nu pot sa reprezinte o zona geografica a Romanieioaredoar aceste nulitati si sobolani ai vestului romanesc pot fi fanionul democratiei si saSava ia dracu de porci.crificiului revolteitimisorene

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.