Poroşenko: E prima vizită a preşedintelui României în Ucraina în ultimii şapte...

Poroşenko: E prima vizită a preşedintelui României în Ucraina în ultimii şapte ani. E simbolică

0
DISTRIBUIȚI

Petro-Porossenko-ucraina-telegraph_co_uk

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko a declarat, marţi, că vizita preşedintelui Klaus Iohannis este una simbolică, pentru că este prima vizită în ultimii şapte ani, precizând că doreşte să demonstreze că sunt în stare să găsească soluţii la probleme care mulţi ani au fost de nerezolvat, scrie Mediafax.

Poroşenko a declarat că este foarte bucuros să îl primească pe preşedintele Klaus Iohannis, la Kiev, care a răspuns pozitiv la invitaţia sa de a vizita Ucraina, în aceste zile destul de complicate, în condiţiile în care Ucraina face tot posibilul pentru a respecta Acordurile de la Minsk, înaintea Consiliului European de la Bruxelles,

”Pentru noi, este foarte important, pentru că prima vizită a preşedintelui României, în ultimii şapte ani, şi are o semnificaţie simbolică”, a mai spus Poroşenko.

Preşedintele Ucrainei s-a referit la relaţiile bilaterale, anunţând că au convenit să reanime activitatea comisiei mixte prezidenţiale şi să organizeze următoarea sesiune a acestei comisii prezidenţiale în timpul vizitei sale la Bucureşti.

”Am evidenţiat direcţiile care sunt de perspectiv, este vorba de transport, infrastructură, energie, şi în alte domenii, care o să aibă o concretizare, pentru ambele părţi.


De asemea, noi am abordat problemele tradiţional sensibile, ca de exemplu Canalul Dunăre- Marea Neagră şi am convenit un dialog constructiv atât în plan bilateral şi în cadrul instituţiilor internaţionale. Vreau să vă asigur că noi încercăm să demonstrăm că suntem în stare să găsim soluţii comune pentru toate problemele care de mulţi ani au fost de nerezolvat”, a mai afimat Poroşenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.